Osijek- u sklopu projekta “Imamo pravo znati” koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politike u Osijeku, na lokaciji Mačkamama, u prostorijama mjesne četvrti Industriska četvrt-Bosutsko naselje  je održana prva edukacijska radionica za osobe treće životne dobi na temu razlika između ugovora o dosmrtnom i doživotnom životnom uzdržavanju.

 

.20170407_101423 20170407_101519

Tijekom edukacije koja je održana su zainteresiranim starijim osobama pojašnjenje razlike i opasnosti koje vrebaju prilikom sklapanja različitih oblika ugovora za starije osobe te su podijeljeni promotivni materijali. Kroz samu edukaciju su iskočila brojna pitanja koja su zanimala korisnike tako da su nakon edukacije izvršena još četiri individualna savjetovanja vezana za ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

20170407_101535 20170407_102614

 

Po završetku radionice smo obavili kratki intervju s voditeljem projekta Viktorom Škoflekom koji nam je potvrdio kako se ovakvi projekti provode nedovoljno često i kako je stvarno stanje mnogo gore nego što je rečeno na radionici.
Škoflek ističe kako je zahvalan Ministarstvu koje je podržalo ovaj projekt i napominje kako mu je žao što ne postoje kapaciteti da se projekt proširi i na Baranju, ali vjeruje kako će se i to uskoro uspjeti postići. “Projekt je trenutno u početnoj fazi, ali smo već uspjeli educirati volontere te radimo na terenu s starijim osobama što je i najpotrebnije.”

Website Apps