Udruga KultAkt vas poziva na DAN KULTURNE RAZNOLIKOSTI u subotu, 27. svibnja u 14:00, u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava, kod Tvrđe.
Projekt obilježavanja Međunarodnog dana kulturne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama IAESTE Osijek, AIESEC Croatia, ESN Osijek, PRONI Centrom za socijalno podučavanje i Savjetom Mladih Grada Osijeka, te uz pomoć Grada Osijeka.

Slikovni rezultat za kulturna raznolikost

Kao i prošle godine, Dan kulturne raznolikosti provodimo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi piknika, ali ovoga puta u proširenoj verziji. Osim piknika, upoznavanja i druženja s praktikantima koji su nam iz raznih država privremeno pristigli u Osijek, očekuje vas i okrugli stol na otvorenom pod nazivom “Multikulturalizam”. Za sudjelovanje na okruglom stolu potrebna je prijava – http://bit.ly/2qlgB5Q, dok su sve ostale aktivnosti otvorene za javnost. Organizatori su osigurali besplatne grickalice i piće, vaše je samo da ponesete dobru volju i vidimo se u subotu!
PROGRAM
14:00
Okupljanje i uvodni pozdrav.
Podjela okupljenih u skupine.
14:15
Okrugli stol
Strani i domaći studenti u okruglom stolu razmjenjuju mišljenja o temi postaje li Osijek multikulturalno središte regije i poželjna destinacija za studente na razmjeni.
15:00
Info točke i izrada smjernica za unapređivanje sadržaja za strane studente
Strani studenti dobivaju priliku upoznati Hrvatsku i Osijek kroz četiri info točke: Hrvatska i Osijek, povijest Osijeka, Sveučilište J.J. Strossmayer i osječka ekonomija.
Osječki studenti dobivaju priliku razmijeniti dojmove s okruglog stola i raditi na stvaranju smjernica za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni.
16:00
Kviz
Strani studenti se natječu u kvizu na osnovi znanja stečenog na info točkama.
Pobjednici dobivaju prikladne nagrade.
16:20
Predstavljanje smjernica za unapređivanje sadržaja
Osječki studenti predstavljaju svoje smjernice za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni i pozivaju strane studente na komentare.
16:45
Piknik
Neformalni dio dana, organizatori osiguravaju društvene igre te prostor za neformalno druženje uz besplatnu hranu, piće, grickalice i glazbu 😀
Volonteri pozivaju građane na piknik i sudjelovanje u nagradnoj igri „upoznaj kulturne raznolikosti“.
19:50
Završna riječ
Zahvala na sudjelovanju i zatvaranje piknika.

Website Apps