Više od 130 kuharskih ekipa prijavljeno je bilo jučer oko podneva za najveću baranjsku fišijadu, onu u Belom Manastiru, koja će se u sklopu manifestacije “Jesen u Baranji” održati u petak (29. rujna).

Ribarski_Dani_20

Kako ističu u TZ-u Baranje, zbog velikog zanimanja odlučili su povećati broj sudionika s početnih 100 na 150. Svi zainteresirani prijaviti se mogu u uredu TZ-a Baranje do danas u podne. Kotizacija je 100 kuna po kotliću, a obuhvaća tri kilograma očišćenog šarana, dva kilograma kruha, drva i stol za osam osoba. Osim za najuspješnije kuhare predviđene su nagrade i za najljepše postavljen stol, najbolje domaće tijesto, najveseliju ekipu te najstarijeg i najmlađeg kuhara. Podjela ribe planirana je za 17, a početak kuhanja za 18 sati. Sve kuhare i njihove goste zabavljat će Slavonia bend (od 21 sat), ponudu će upotpuniti brojni štandovi s domaćim proizvodima, a očekuje se i veliki vatromet.

Fisijada_01

Kuhat će se u Ulici kralja Tomislava, koja će od 15 do 20 sati biti zatvorena za promet na dionici između križanja s Ulicom Josipa Pančića i križanja s Ulicom Vladana Desnice. Ljubitelji folklora moći će u kinodvorani od 19 sati pratiti Međunarodnu smotru folklora. I.G.

Website Apps