Osijek- sve informacije koje su do sada osobe treće životne dobi tražile, ali nisu znale gdje pronaći, od sada imaju na jednome mjestu. Udruga Spiritus OS je počela provoditi svoj projekt “SOS telefon” o čemu će nam više reći voditelj projekta Viktor Škoflek.

– Imamo čast predstaviti prvi besplatni info telefon za osobe treće životne dobi na području Republike Hrvatske. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te traje tri godine. U njemu svakim radnim danom, od 08:00-16:00 tri djelatnika udruge od kojih imamo jednog pravnika i jednu socijalnu radnicu te zaprimaju sve upite koji im se postave. Ukoliko na neki od upita nemaju baš u tom trenutku odgovor, zapisati će pitanje, provjeriti dodatno te kontaktirati nazad pozivatelja s odgovorom.

Cilj projekta nam je smanjiti socijalnu isključenost osoba treće životne dobi, ali im i osigurati pravovaljane informacije koje mogu dobiti na jednom mjestu, a da ne moraju izaći iz ugode vlastitog doma. Trenutno smo u fazi odabira najboljih ponuda koje su nam pristigle te s 01. listopadom 2017. godine SOS telefon počinje raditi.

Website Apps