2. Baranjski Ferivi polumaraton oržat će se u subotu, 23. rujna 2017. godine u Parku prirode Kopački rit, a start maratonske utrke bit će ispred dvorca Tikveš .

 SATNICA DOGAĐAJA:
 
9:30 sati – start dječjih utrka
10:45 sati – svečano otvorenje
11:00 sati – start polumaratona
11:30 sati – start utrke građana
13:00 sati – proglašenje pobjednika
Očekuje se više od 500 natjecatelja iz cijele regije, ali i šire. Osim samih utrka, građani će moći uživati u hrani i piću te bogatom popratnom sadržaju. Prijave natjecatelja primale su se elektronskim putem, no organizatori ističu kako se zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti i na dan natjecanja na štandovima ispred dvorca u Tikvešu.
logo-baranjski-ferivi-polumaraton.png

Osim polumaratonaca građani će imati priliku trčati na 6 kilometara te iskusiti jedinstvene ljepote ovog dijela Slavonije i Baranje rekao je najavljujući polumaraton tajnik Atletskog kluba Slavonija Žito Marko Grgurić. Predviđa se da će biti 250 polumaratonaca, 150 građana i do 200 djece. U organizaciju su se uključile Športska zajednica i Osječko – baranjska županija koje će i financijski pomoći realizaciju ovoga projekta, rekao je glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković te izrazio zadovoljstvo što se domaćim snagama realizira polumaraton. Trčanje po Parku prirode Kopački rit pridonijet će zdravijem načinu života, ali i Parka prirode. Ižaković je dodao da je s Parkom prirode dogovorena je suradnja u organizaciji biciklijade i svega drugoga bitnog za razvoj sporta i rekreacije.

2. baranjski Ferivi polumaraton

Park prirode Kopački rit svim natjecateljima će ponuditi ulaznice po promotivnoj cijeni istaknula je voditeljica promocije u Parku prirode Kopački rit Ružica Marušić. Osim što je staza lijepa i vodi kroz neke dijelove parka koji inače nisu otvoreni za posjetitelje, definitivno je jedan od razloga zbog kojega trkači biraju upravo ovaj polumaraton. Po komentarima vidimo da su mnogi motivirani time što nisu bili u ovoj regiji i što žele upoznati Baranju, rekla je Marušić. Kako se 23. i 24. rujna održavaju Ribarski dani u Kopačevu, svi oni koji dođu na polumaraton i ostanu još jedan dan imat će dodatni razlog da posjete Park, a PP Kopački rit će sa svoje strane svim natjecateljima i njihovoj pratnji ponuditi ulaznice po promotivnoj cijeni, kako bi ga što bolje upoznali, naglasila je Ružica Marušić.

DLončarić/S.Filipović

Website Apps