U Parku prirode Kopački rit treći će rujanski vikend za posjetitelje i domaćine biti u rimskome duhu nove priredbe pod nazivom “Spirit of Imperium Romanum”. Legionari iz Mađarske, članovi udruge za očuvanje tradicije “Savaria Legio” izgradit će rimski tabor i dva dana živjeti u Ritu.

Kopačevo: I Rimljani u Ritu preko vikenda

Program nove manifestacije na konferenciji za novinstvo predstavila je voditeljica projekta, direktorica tvrtke “Privilegium” Marija Gunzinan, najavivši kako će Kopačevo 16.i 17.rujna poprimiti duh povijesnog rimskog imperija.

“Spirit of Imperium Romanum” otvara novu stranicu suradnje među svim lokalnim dionicima i obogaćuje turističku ponudu, naveo je načelnik općine Bilje Željko Cickaj. Općina Bilje i tvrtka Privilegium d.o.o. početkom 2017. godine sklopili su strateško partnerstvo za realizaciju cjelogodišnjeg projekta pod nazivom „Razvoj i popularizacija ruralnog turizma u Općini Bilje kroz događaje i manifestacije“ .

Cilj ove suradnje prvenstveno je brojnim kulturno-zabavnim programima unaprijediti i promovirati ruralni turizam Općine Bilje i cjelokupne Baranje. Događajima i manifestacijama organiziranim u selima Općine Bilje prvenstveno se žele privući turisti iz urbanih sredina i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske te susjedne Mađarske.

Ovakav vid suradnje jedne tvrtke i lokalne samouprave prvi je takve vrste na području Baranje,a zaživio je ovoga rujna – podsjetio je općinski načelnik Željko Cickaj, najavljujući i manifestacije “Ribarski dani” u Kopačevu i “Festival paprike” u Lugu, koji će do kraja mjeseca privlačiti posjetitelje.

Karte za vožnju brodom, najavio je v.d.ravnatelja JU Park prirode “Kopački rit” Davor Mikulić, tijekom manifestacije “Spirit of Imperium Romanum” bit će po popularnoj, upola nižoj cijeni. Zahvalio je gradonačelniku Osijeka i Osječko-baranjskome županu na suradnji u organizaciji manifestacije, za koju će GPP uvesti posebne autobusne linije od Osijeka do Kopačeva.

Marija Petrinović

Website Apps