“ČUDOVIŠTE ” IZ BARANJE

1. listopada 2017.

U Tovarniku je završio dvanaesti Tovarnički jesenski festival. Sudjelovalo je stotinjak izlagača, dok je brojne posjetitelje najviše zainteresiralo mjerenje najtežeg ploda bundeve – pobjednica teži 66o kilograma i dolazi iz Baranje.

Tovarnički jesenski festival - izbor najteže bundeve

Čak 660 kilograma teška je bundeva što ju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji koja je pobjedila. Drugo mjesto osvojio je Krunoslav Peulić iz Lovasa s bundevom od 440 kilograma, a treće mjesto osvojio je Zvonimir Tišnjer iz Nove Subocke s bundevom od 380 kilograma. Ponosni pobjednik sa 12. tovarničkog jesenskog festivala, otišao s nagradom od 7000 kuna. “To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta antlantic giant.  Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. travnju 2017., a u vrt je presađena 20. travnja i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. Dana 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika”, kazuje Ivica Ribarić

Predsjednik odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji. Kroz godine, na ovu manifestaciju se prijavljuje sve veći broj izlagača i natjecatelja, a ove godine došli su iz Srbije, BiH, kao i gosti iz Njemačke. Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja.

/Fotografije i tekst iz priopćenja organizatora/

Website Apps