EcoCortec iz Belog Manastira proširuje proizvodnju biorazgradive plastike i antikorozivnih folija. Vlasnik Boris Mikšić najavljuje zapošljavanje ukupno 60 radnika s plaćama između 5 i 10 tisuća kuna. Proizvodnjom 10 tisuća tona biorazgradive plastike za automobilsku industriju EcoCortec postat će najveća takva tvornica u Europi i druga takva tvornica u svijetu. U novi pogon, kojem je danas položen temeljni kamen, bit će uloženo 27,8 milijuna kuna od čega je 8 milijuna bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

“Ideja je da ljudi rade ovdje u svojoj Baranji, na svojoj grudi”, kratko je rekao Boris Mikšić koji je prije desetak godina dovršio prvi dio tvornice folija od biorazgradive plastike koju spremno kupuju mnogi na europskom i svjetskom tržištu, a samo su neki od njih Mercedes, Volvo ili Renault. U prvi pogon uložio je 15 milijuna eura vlastith sredstava, zaposlio 40 djelatnika koji proizvode godišnje 3.000 tona folija. Sada će se stvoriti uvjeti za proizvodnju 10.000 tona materijala, kaže Mikšić te ponosno ističe kako posljednje dvije godine nisu imali niti jednu reklamaciju, što dokazuje kako se u Hrvatskoj može proizvesti vrhunski kvalitetan proizvod.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob istaknuo je kako su on i njegova gradska uprava 24 sata na raspolaganju za svakog poduzetnika koji dolazi u Baranju i otvara radna mjesta. Pozdravio je novo ulaganje u EcoCortec koji, kako je rekao, redovito i uredno plaća sve doprinose te zapošljava ljude. Izrazio je želju da se proširi postojeća gospodarska zona u Belom Manastiru.

Davor Lončarić

 

Website Apps