GRADSKI BAZENI – NA ČEKANJU

3. veljače 2018.

Stanovnici jedinog baranjskog grada ni ove se godine najvjerojatnije neće kupati u gradskim bazenima. Premda su u ovogodišnjem proračunu uvrštena sredstva od eventualnog kreditnog zaduženja za nužnu rekonstrukciju, gotovo je nemoguće očekivati da će ona biti realizirana.

– U kojoj je fazi obnova gradskih bazena? Nemamo nikakvih konkretnijih informacija o realizaciji planiranog kredita i planovima, što najvjerojatnije znači da ni ove godine neće biti sezone kupanja na bazenima u Belom Manastiru – pitala je, a potom i konstatirala na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Željka Zagvozda, SDP-ova vijećnica, napomenuvši kako se reagirati trebalo znatno prije.

Gradonačelnik Tomislav Rob nije propustio prisjetiti se prijašnjiih godina kada se o bazenima (također) počelo kasno govoriti, tek uoči sezone.

------2 COLOR SLBAR

– U ovogodišnjem je proračunu za bazene predviđeno 4,5 milijuna kuna. Kredit ćemo vjerojatno realizirati kod HBOR-a, uz kamatu od dva posto. Kreditno zaduženje na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća bit će vrlo brzo, a osim odluke Vijeća, zaduženje mora ‘blagosloviti’ i resorno ministarstvo – rekao je Rob, dodavši kako postoje dvije ideje vezane uz budućnost bazena. Jedna je modifikacija cijelog kompleksa, a druga zadržavanje postojećeg stanja uz nužne intervencije. Dodao je da će se truditi da radovi počnu što prije, naglasivši kako ne želi prejudicirati termin njihova završetka.

------2 coolor slbar

Odgovarajući na pitanje vijećnice Ivane Kiščinal (HDZ) vezano uz povećanje poreza na kuće za odmor, naglasio je kako je u kratkom roku zaprimljeno čak 80-ak primjedbi. Složio se da takozvane vinogradarske (voćarske) kućice ne mogu biti u istoj kategoriji kao vikendice te obećao smanjenje poreza nakon što se komisija, na osnovi pritužbi, uvjeri u njihovu opravdanost.

Marka Bogatića (SDP) zanimalo je, pak, dokle se stiglo s gradnjom Gradskog stadiona.

– Donijeli smo odluku o preprojektiranju zbog pritužbi koje smo dobili na postojeći projekt. Ne znam koliko će sve skupa trajati, pa je klubovima ostavljena mogućnost korištenja stadiona u prigradskim naseljima Šećerana ili Branjin Vrh – rekao je Rob, dodavši kako će ovih dana biti zabranjeno korištenje tribina belomanastirskog Gradskog stadiona te kako bi njihovo rušenje trebalo početi tijekom ljeta.

Vijećnike je zanimao i status bivšeg beljskog restorana u Šećerani te najavljeni projekt gradskog (javnog) prijevoza, prije svega zbog autobusa parkiranog na parkiralištu bivše Bille. Kako je istaknuto, projektiranje rekonstrukcije restorana ide svojim tijekom, a autobus je samo posuđen zbog probnih vožnji.

– Projekt javnog prijevoza – Gradske auto staze, zaživjet će sigurno – naglasio je Rob.

Ivica GETTO
Website Apps