“Dorian treba našu pomoć” – pod tim se sloganom u subotu, 3. ožujka, u Domu kulture u Kneževim Vinogradima s početkom u 17 sati održava humanitarna akcija ukoju su se uključile mnogobrojne baranjske udruge i organizacije.

Humanitarna akcija za oboljelog dječaka

“Priča malog Doriana kojemu je potrebna transplantacija bubrega ostavila je trag na mnogim srcima. I dok svi maštamo o zadovoljenju naših životnih želja uz pregršt materijalnih dobara, ovaj maleni borac želi samo sretno i zdravo djetinjstvo, u čemu mu mi možemo pomoći”, poručuju iz Turističke zajednice Baranje, koja je jedan od organizatora ove akcije.
U Domu kulture izložene su fotografije petorice baranjskih autora koje će zajedno s dvije skulpture od papira umjetnika iz Osijeka i set od 4 DVD-a nogometnih driblinga iz Lugana (Švicarske) biti ponuđeno na dražbi, kako bi se prikupio novac za pomoć malom Dorianu Dvorniću. “Također ćete moći degustirati Baranjska vina, suhomesnate proizvode i kolače, donirati sredstva za pomoć. Svi ste pozvani 3. ožujka da sudjelujete u ovoj humanitarnoj akciji i da ujedinjenim snagama pomognemo Dorianu pobijediti ovu tešku bitku”, stoji u pozivu.
Ulaz besplatan, a tko želi postoji mogućnost kupnje tombole za 10,00 kuna.
Dorian Dvornić dvogodišnji je Belomanastirac, koji boluje od za sada nepoznate bolesti, a zbog koje su mu prije godinu dana počeli otkazivati organi. Na liječenju je u Zagrebu i za sada je stabilno, jetra je u međuvremenu povratila svoju funkciju, ali dječak je i dalje na dijalizi. U Hrvatskoj je najmlađi pacijent kojemu je rađena transplantacija bubrega bio 4,5 godina, tako da će ona biti obavljena u inozemstvu. HZZO će snositi trošak operacije, a obitelj će snosi troškove putovanja, prehrane i boravka u inozemstvu, no za to u ovome trenutku nemaju sredstava. Zbog Dorianove bolesti i liječenja roditelji su se preselili u Zagreb, otac je zbog toga dao i otkaz, a obitelj danas preživljava od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, što je nedostatno za podstanarstvo. Trenutno žive kod jednog svećenika, no u taj nužni smještaj nisu mogli povesti i kćer Lanu koja je ostala u Baranji s bakama.

Radio Osijek/TM

Website Apps