POSAO ZA ČETRDESET ŽENA

13. veljače 2018.

“Nakon više godina provedenih na Zavodu za zapošljavanje, posao u sklopu ovog projekta mnogo mi znači. Dodatna je to zarada za cijelu obitelj, a tome treba dodati i radni staž koji će mi biti upisan”, istaknula je Ljiljana Ribarić iz Kozarca, jedna iz skupine od 40 žena s područja Općine Čeminac koje su posredovanjem projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena, koji provodi Ministarstvo rada, 1. siječnja sklopile dvogodišnji ugovor za obavljanje poslova pomoći i njege starijim i nemoćnim osobama.

Svaka od njih na skrbi će imati četiri domaćinstva, a radit će od 7 do 15 sati. Postojalo je nekoliko parametara za potpisivanje ugovora, primjerice da su starije od 50 godina i imaju najmanje srednju stručnu spremu. Te uvjete zadovoljila je i Dubravka Hlevnjak iz Čeminca. “Do sada je moja tročlana obitelj živjela od suprugove plaće, a sada će nam sigurno biti lakše”, rekla je Dubravka. Svim sudionicama projekte općinski načelnik Zlatko Pinjuh uručio je bicikle kako bi mogle lakše obavljati posao.

– Četrdeset bicikala vrijednih po 1500 kuna sastavni su dio projekta Zaželi, vrijednog 5,5 nepovratnih milijuna kuna, koji traje dvije godine uz mogućnost produljenja. Bicikli će im ostati u trajnom vlasništvu – istaknuo je Pinjuh, naglasivši kako će svaka od sudionica projekta mjesečno zaraditi nešto manje od 2800 kuna. I. Getto

Website Apps