NOVA ODLIČJA ZA VINA BELJE

3. ožujka 2018.

Beljska su se vina s još jednog poznatog i priznatog natjecanja vratila s odličjem. Graševina berbe 2017. osvojila je srebrnu medalju na Mundus Viniju.

Čaše za vino

Mlada su beljska vina na taj način potvrdila prošlogodišnji uspjeh, kada je graševina iz 2016. godine osvojila odličje istog sjaja na Decanteru. Riječ je o buteljama graševine koje se na tržištu u maloprodaji mogu naći za 30-ak kuna, a vrsni ocjenjivači na oba velika ocjenjivanja dali su im više od 85 bodova za kvalitetu. Mundus Vini je Belju donio tri medalje, od ukupno pet koliko su ih osvojila sva hrvatska vina na ocjenjivanju. Osim srebrne medalje za kvalitetnu graševinu, graševina Goldberg 2016., premium linije Vina Belje, osvojila je zlatnu medalju za kvalitetu. O veličini i važnosti ovogodišnjeg ocjenjivanja Mundus Vini, govori podatak da je bilo prijavljeno 6770 uzoraka vina iz 150 vinskih regija diljem svijeta.

– Najviše nas veseli kada dobijemo velike nagrade za naše butelje koje su lako dostupne na tržištu. Na tim vinima najviše radimo jer želimo potrošačima dati vrijednost za novac. Graševina je apsolutno naša sorta i veliki je zadatak predstaviti graševinu u najboljem izdanju. Ponosni smo i na naše špice kvalitete, vrhunsku Goldberg graševinu – kaže Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje.I.Getto

Website Apps