NOVA DESTINACIJA U BARANJI

19. travnja 2018.

Prije nešto više od dva tjedna, u prekrasnoj udolini između Kneževih Vinograda i Suze, s radom je počeo novi baranjski turističko-ugostiteljski sadržaj – Knežev dol. Riječ je o izletištu i kušaonici OPG-a Jasminke Kočevar kapaciteta približno 120 sjedaćih mjesta, koji u ponudi ima tradicionalna baranjska jela i vina proizvedena u podrumu obitelji Kočevar.

– Upravo vina navela su nas na otvaranje objekta. Već 20-ak godina bavimo se vinogradarstvom i vinarstvom. Između Batine i Suze imamo približno četiri hektara vinograda, a podigli smo i opremili obiteljski podrum u koji stanu tri vagona vina. Prodajemo ga ambulantno ili u podrumu, ali nedostajala je završna točka – prodaja na kućnom pragu i sljubljivanje s autohtonom gastroponudom – kaže Darko Kočevar, naglašavajući kako su objekt gdje su otvorili Knežev dol preuzeli od obiteljskih prijatelja i, nakon istraživanja tržišta, odlučili krenuti u izazov. Spremni su, nastavlja, odgovoriti raznim zahtjevima, primiti odjednom više skupina ljudi, pa čak organizirati male svatove. Otvoreno je i (za sada) jedno radno mjesto, a mogućnost za zapošljavanje odnosno egzistenciju ponudili su i najmlađem članu obitelji, koji je nedavno završio kuharsku školu.

– Svjesni smo da je broj posjeta Baranji povećan, ali i da je manje mjesta za početak bavljenja ovom djelatnošću jer je ponuda sve šira i kvalitetnija. No nadam se da ćemo se radom i zalaganjem uspješno pozicionirati te našu vinarsku tradiciju i ljubav prema gastronomiji uspješno ugraditi u ovaj objekt – optimističan je Darko Kočevar. Ivica Getto

Website Apps