ETNO SUSRETI U BILJU

30. svibnja 2018.

Ovogodišnji, 19. međunarodni Etno susreti u Bilju, održati će se od 1. do 3., u parku ispred dvorca Eugena Savojskog. Gosti su programa Mostar Sevdah Reunion jedna je od najpoznatijih bosansko – hercegovačkih glazbenih senzacija.

bilje-etno-plakat.jpg

Premda je ova tradicionalna manifestacija posljednjih godina održavana u rujnu, novi termin i lokacija, rezultat su našeg novog koncepta, gdje želimo posjetiteljima Općine Bilje pružiti niz manifestacija kroz cijelu godinu,“ kaže Danijela Mihaljević, direktorica turističke zajednice. „Također, želimo povezati prirodnu i folklornu baštinu te pokazati novi pristup u organizaciji jedne etno manifestacije.“ Do kraja godine planira se realizacija još nekoliko manifestacija na otvorenom.

Mostar Sevdah Reunion jedna je od najpoznatijih bosansko-hercegovačkih glazbenih senzacija, a svojim inovativnim stilom i interpretacijom tradicionalne glazbe privukli su široku publiku i ostvarili brojna gostovanja u gotovo svim zemljama Europe, Turskoj, SAD-u i Australiji.

Sajam_00

Ovogodišnji Etno susreti su prva od četiri velike manifestacije u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska „Green Baranja“, koju će Općina Bilje, u suradnji s udrugom Zeleni Osijek realizirati sredstvima iz Fondova EU. Projekt uključuje realizaciju 4 velike manifestacije, postavljanje hot spot točki, izradu mobilne aplikacije, land art instalacije te nabavu opreme za manifestacije.

Amoreta Bajto

 

 

Website Apps