Jedini aktivni baranjski bazeni, oni u Kneževim Vinogradima, kupačima će vrata otvoriti 9. lipnja.

– Bazeni su spremni za početak nove sezone. Kupače ipak neće dočekati novi tobogan, koji će u funkciji biti do kraja lipnja – kaže načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić, objašnjavajući kako je rok za njegovo postavljanje 20. lipnja. Jedini problem, dodaje, bili su zakonski okviri za raspisivanje natječaja, žalbe i slično, što je dovelo do toga da postavljanje tobogana kasni. Montaža, koja bi trebala trajati pet dana, neće ometati kupače. Podsjetimo, riječ je o spiralnom toboganu dugom 50 metara, koji će biti postavljen na rubu plićeg dijela velikog bazena. Pomoć za njegovo postavljanje Općina je zatražila od Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice.

– Već u ponedjeljak bit će gotov promidžbeni materijal s većinom sadržaja koji će tijekom ljeta biti organizirani na bazenima. Bit će glazbenih večeri, gastropromocija i enopromocija, organiziranog praćenja nogometnih utakmica, raznih igara i sličnih događanja – naglašava Kramarić.

Osnovce s područja Općine Kneževi Vinogradi posebno će razveseliti informacija da će Općina financirati sezonske ulaznice za svu djecu do 14 godina, odnosno za sve učenike osnovnih škola.

– Budući da je riječ o malodobnoj djeci, tiskanje ulaznica na ime djeteta i njihovo uručenje provest će se uz suglasnost roditelja. Stoga, molim sve roditelje koji su suglasni da dijete dobije sezonsku ulaznicu, a još uvijek u školi nisu dobili potreban obrazac, da se jave u Općinu Kneževi Vinogradi do 15. lipnja, kako bi za svoje dijete popunili obrazac suglasnosti – kaže Kramarić. I. Getto

Website Apps