Kneževi Vinogradi – Investicije koje su u ovoj 2018. godini napravljene u Općini Kneževi Vinogradi su doista bile značajne. Sličnog mišljenja je i načelnik Vedran Kramarić, koji smatra kako su sve podjednako važne, kao što su i želje svih mještana Općice podjednako važne.

– Nastojimo ispuniti želje mještana svih mjesta na području Općine Kneževi Vinogradi pa podjednako ulažemo u svako – priča Kramarić. Ipak, prvo je spomenuo završetak rekonstrukcije RC-a Bazeni, investicije koja se protegnula na dvije godine, a posao je završen instaliranjem tobogana dužine 50 metara. Završen je i ustakljeni vrt svečane dvorane Iris. U bazene je uloženo 6 milijuna kuna, a rekordna posjećenost sasvim dovoljno govori o isplativosti investicije. Izdvaja i modernizaciju javne rasvjete na području cijele općine, u što je uloženo 3 milijuna kuna.

knezevi-vinogradi02

– Završena je i Ulica Petefi Šandora, sanarani su divlji deponiji i izgrađeno reciklažno dvorište – nabraja, nastavljajući kako je 16 milijuna kuna uloženo u obnovu državne ceste D212, dionice između Kneževih Vinograda i raskrižja prema Belom Manastiru odnosno Kozarcu.

– Za iduću je godinu ostao kružni tok kod Karanca, za čiju je izgradnju dozvola stigla. Zbog zauzetosti Osijek-Koteksa, dogovoreno je da se pričeka proljeće iduće godine – objašnjava, dodajući kako će nagodinu početi izgradnja nerazvrstane ceste prema silosima, vrijedne približno 6 milijuna kuna osiguranih kroz mjeru 7.2. Trebali bi početi i radovi na 3. fazi županijske ceste Kamenac – Popovac. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, što je bio uvjet za uvrštavanje ceste u županijski proračun. Zanimljivo je kako je, nakon 50 godina, Kamenac dobio pločnike, uz koje se sadi drvored. Zmajevčani će pak brzo dobiti moderan Dom kulture. Radi se, dodaje Kramarić, i u Karancu, gdje je obnovljen Lovački dom, izgrađene staze na reformatskom groblju te rasvjeta na igralištu, gdje će biti obnovljen i sanitarni čvor. Za Karanac je najznačajnija buduća investicija izgradnja kanalizacije, koja počinje sljedeće godine. Razmišljaju općinski čelnici i o najmlađima pa će nagodinu u sklopu vrtića biti izgrađene jaslice i multifunkcionalno igralište rukometnih dimenzija s četveroslojnom gumenom podlogom i reflektorima. Namijenjeno će biti polaznicima vrtića, ali i rekreativcima.

– Investicija će sigurno biti još. Trenutačno organiziramo zborove mještana diljem općine kako bi na terenu saznali informacije o potrebama – podvlači Kramarić.

 Preuzeto: I.G./G.S.
Website Apps