Gradnja reciklažnog dvorišta trebala bi biti jedna od najvećih investicija na području općine, kaže načelnik Zoran Kontak.

– Vrijednost je oko 2,6 milijuna kuna, od čega je 85 posto osigurano od Ministarstva zaštite okoliša, dok ćemo ostalo pokušati osigurati u Ministarstvu regionalnog razvoja – kaže, naglašavajući kako u tom slučaju investicija ne bi opteretila općinski proračun. U planu je nastavak gradnje javne rasvjete, za što je prošle godine utrošeno pola milijuna kuna, a isti iznos planiran je i za ovu.

Slikovni rezultat za popovac

– Na taj bi način dvije trećine Popovca dobilo novu LED rasvjetu, a preostala trećina planirana je za 2020. godinu – kaže. Nastavlja kako će jedna od većih investicija biti uređenje nerazvrstanih cesta. Mjeru 7.4 vidi kao izvor prihoda za rekonstrukciju pločnika koja bi trebala koštati milijun kuna, a za koju bi trebalo ishoditi građevinsku dozvolu.

– U planu je preuređenje unutrašnjosti Doma kulture u Popovcu te nominacija za energetsku obnovu Doma kulture u Branjini, u kojoj bi trebalo biti i novo dječje igralište – tvrdi, dodajući kako će biti još niz investicija – uvođenja besplatne Wi-Fi mreže, sanacije pločnika, groblja, uređenja prostora oko spomenika kugi… Tu je niz demografskih i poticajnih mjera – povećanje rodne naknade na 5000 kuna, sufinanciranje kupnje prve nekretnine s 25.000 kuna, sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce i osnovce, smještaja u đačkim domovima, poticaji u poljoprivredi, poduzetništvu i turizmu…

 
 
Do sada najveći općinski proračun

“Vjerujem da smo pokrili dosta toga”, kaže Kontak podvlačeći kako je ovogodišnji proračun od 13 milijuna kuna do sada najveći proračun. Od ukupnog iznosa na izvorne prihode otpada približno šest milijuna kuna. Gledajući prošlu godinu, važno je istaknuti nastavak gradnje ceste Popovac – Kamenac, dionice do svetišta Marije Lurdske, vrijedne pet milijuna kuna, potom sanaciju ceste Popovac – Kneževo u vrijednosti 2 milijuna kuna, sanaciju i gradnju pločnika u mjestima te ostale sitnije investicije na održavanju javne infrastrukture i slične.

I.Getto
Website Apps