PRVA RURALNA VILA U BARANJI

6. veljače 2019.

Turistička ponuda Baranje odnedavno je još bogatija.I to ne za bilo kakav objekt. U Popovcu je vrata otvorila prva ruralna vila s pet zvjezdica. Vlasnik novog objekta, nazvanog Villa Mons Aureus, tvrtka je EK PRO j.d.o.o., koja se inače bavi trgovinom, ali su se odlučili okušati i u turističkoj djelatnosti.

– Učinilo nam se da Baranja ima vrlo malu ponudu smještaja ovog tipa, rustikalnog, ali u višoj kategoriji – priča direktorica tvrtke, Kristina Kotromanović. Objašnjava kako je objekt bio obiteljska kuća koju je tvrtka preuzela sredinom prošle godine, renovirala ga i prilagodila ugostiteljskim standardima najviše kategorije. Dodaje kako je Villa zamišljena kao idealno utočište od svakodnevice, odnosno spoj komfora i prirodnih ljepota kojom je okružena. Uz suvremeni dizajn, Villa ima dvije jedinice – apartman Constantin (tri spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinja s blagovaonicom, dvije kupaonice i terasa), kategorije 5 zvjezdica i sobu Vanetius (velika soba s krevetom, prostorom za opuštanje uz kamin i bilijar te velika kupaonica s jaccuzzijem, infracrvenom saunom, perilicom rublja…), kategorije 4 zvjezdice. Ukupan kapacitet Ville je osam osoba. Nadalje, u vanjskom dijelu objekta, u zasebnoj prostoriji, smješten je mini wellness, koji uključuje finsku saunu, hidromasažni bazen i stol za masažu.

– U dvorišnom prostoru smjestili smo veliku sjenicu, pod kojom gosti mogu ručati i družiti se uz čašicu baranjskog vina ili rakije, zidani roštilj, dječje igralište, garažu i privatno parkiralište – ističe Kristina, naglašavajući kako je pri uređivanju vodila računa o udobnom ambijentu i ugodnoj atmosferi. Tvrdi kako im je cilj konstantno podizati razinu usluge, pa tako imaju namjeru aplicirati na raspisani natječaj Ministarstva turizma kako bi ponudu obogatili vanjskim bazenom.

– Nadam se da će turisti, ali i Baranjci, prepoznati potencijal destinacije, te da će se oni koji se odluče baviti turizmom odlučiti na objekte više kategorije, odnosno da će trenutni iznajmljivači podizati kategoriju svojih objekata, jer Baranja to sigurno može opravdati – kaže, podvlačeći kako bi Istra trebala biti pozitivan primjer kojega se ne bi trebali bojati slijediti. Važno je istaknuti kako su se, pri odluci o uređenju interijera i naziva objekta, odlučili za priču usko vezanu uz Popovac, još iz vremena dok su ovdje boravili Rimljani, te na uzvisini iznad Popovca posadili prvi trs. Riječ je, tvrde povjesničari, o jednoj od prvih lokacija na kojoj su se Rimljani bavili vinogradarstvom na ovim područjima. Tomu svjedoče i žrtvenici posvećeni božanstvu Liberu. Jedan je posvećen božanskome paru Liberu i Liberi te prikazuje reljefe s prikazivanjem berbe, a drugi je posvećen Liberu Pateru.

Natpis na njemu spominje Aurelija Konstancija i njegova sina Venancija, koji su zajednički zasadili 400 ‘‘arpena‘‘ vinograda…

Ivica Getto
Website Apps