Prigodni Uskrsni program namijenjen djeci održat će se u Etnološkom centru baranjske baštine 17. travnja od 10 do 12 sati . Riječ je o radionici bojanja i ukrašavanja pisanica prirodnim materijalima .

radionica-bojanja-pisanica-plakat.png

“Pisanice ćemo ukrašavati na tradicionalne načine, kako su to radile naše bake, lukom, ciklom, travom, voskom, korom drveta i slično. Pored toga, sudionici imaju jedinstvenu priliku vidjeti kako se radi malo uskršnje gnijezdo i kako se ručno rezbari ljuska jajeta. Sve napravljeno izložiti ćemo u prostorijama našeg Centra”, kažu organizatori u pozivnici.

Istom će se prigodom izložiti veliko uskrsno jaje koje je napravila Matica umirovljenika grada Belog Manastira. Na radionici će sudjelovati učenici OŠ. Dr. Franjo Tuđman, zajedno s posebnim odjelima. Cilj radionice je prenijeti tradiciju i običaje Baranjaca na najmlađe sugrađane.

Sudionici radionice su : Udruga umirovljenika Beli Manastir, SUŽ Dukat, Udruga Tanc Kotlina, Matica umirovljenika Grada Belog Manastira, Mravci znalci, Anđa Đunđa i OPG Bošnjak.

Amoreta Bajto

Website Apps