ZLATNA POVELJA ZA RESTORAN DOROCZ

30. siječnja 2020.

Preksinoć su u zagrebačkom hotelu Academia dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma.

Tu nagradu već niz godina dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, a nakon obilaska više od 150 nominiranih, komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu odabrala je najbolje u ukupno sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Na sedmom Suncokretu ruralnog turizma tri su prestižne turističke nagrade stigle i u Osječko-baranjsku županiju. Restoran Darocz iz Vardarca dobitnik je Zlatne povelje za tradicijsku ruralnu gastronomiju, Vinarija Gerštmajer je Srebrnom poveljom nagrađena u kategoriji vinskog turizma, a Posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju dobila je manifestacija Ribarski dani, koja se dugi niz godina održava u Kopačevu.

images

Potvrda je to kontinuiranog rada na razvijanju potencijala ruralnog turizma naših OPG-ova, Slavonaca i Baranjaca koji se bave turističkom djelatnošću, kao i naših turističkih zajednica i Osječko-baranjske županije – ističu u Osječko-baranjskoj županiji ne skrivajući zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. S tom se konstatacijom slaže i Renata Forjan, direktorica TZ Općine Bilje, koja je nazočila dodjeli nagrada. Naglašava kako joj je posebno drago što su u Baranju stigle čak tri nagrade, od kojih dvije na područje općine Bilje.

– Nagrade su, bez sumnje, zaslužene. One su samo dokaz i svojevrsna kruna napornog rada i zalaganja mještana odnosno turističkih subjekata. Isto tako, nagrade predstavljaju zadovoljstvo i nama koji smo zaduženi za promociju destinacije – kaže Forjan. Slično razmišlja i Matej Perkušić, direktor TZ Baranje, dodajući kako bi svojevrsno iznenađenje bilo da nitko od baranjskih turističkih djelatnika nije nagrađen.

– Nagrade su još jedan pokazatelj da Baranja nije bez razloga posljednjih nekoliko godina dobila čitav niz prestižnih nagrada, kako pojedinačnih tako i onih za cijelu destinaciju – tvrdi Perkušić. Spomenuti nisu jedini nagrađeni što se Slavonije i Baranje tiče.

U kategoriji Turistička seljačka obiteljska gospodarstva Posebno priznanje za raznovrsnost ruralne ponude dobilo je seosko domaćinstvo Petar Dumenčić iz Starog Petrovog Sela, srebrnu povelju u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu zaslužila je Kuća dida Tunje iz Oprisavaca, a posebno priznanje za funkcionalnu prenamjenu u ruralnom turizmu Horse Box iz Vinkovaca. Ivica Getto

Website Apps