Neugodno su se jučer ujutro iznenadili korisnici usluga Hrvatske pošte. Zaključani su, naime, ostali neki baranjski (ali i mnogi drugi) poštanski uredi, pa su nam s terena stizali brojni pozivi nezadovoljnih stanovnika pojedinih sela. Do daljnjega u Baranji neće raditi poštanski uredi u Baranjskom Petrovom Selu, Duboševici, Grabovcu, Karancu, Kneževu, Lugu i Zmajevcu. Ukupno je na području Osječko-baranjske županije zatvoreno njih 19, a radi ih 53.

– Poštanski uredi zatvoreni su zbog nemogućnosti organizacije rada uslijed ukidanja linija gradskog i međugradskog prijevoza. Odluka je donesena izvanredno, zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Izmijenjen je način rada poštanskih ureda te su formirane grupe radnika koji će se izmjenjivati u radu. U slučaju da dođe do kontakta sa zaraženim radnikom ili korisnikom te nam cijela postava mora u samoizolaciju ili karantenu, nakon provedene dezinfekcije poštanskog ureda, bit će moguć nastavak pružanja usluga našim korisnicima – ističu u Uredu za korporativne komunikacije HP-a.

Promijenjeno je i radno vrijeme ureda koji rade, pa su oni u Belom Manastiru i Dardi otvoreni svakog radnog dana od 8 do 17 sati, a u Bilju i Kneževim Vinogradima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14, a utorkom i četvrtkom od 11 do 17 sati. Radno vrijeme ureda u Dražu, Čemincu i Petlovcu je od 8 do 10 sati, a u Batini, Jagodnjaku i Popovcu od 11,30 do 14,30 sati, od ponedjeljka do petka. Privremenim mjerama najviše su pogođene osobe treće životne dobi. I.G.

Website Apps