DONACIJA ECOCORTEC-a GLINI

14. siječnja 2021.

Belomanastirska tvornica EcoCortec (u vlasništvu Borisa Mikšića), najveći europski proizvođač antikorozivnih folija, donirala je preko 20.000 četvornih metara građevinske folije gradu Glini. Folija će biti upotrjebljena za pravovremenu sanaciju krovova i dimnjaka na oštećenim građevinskim objektima. Sve EcoCortecove folije, proizvedene patentiranom tehnologijom, imaju i UV zaštitu kako bi se znatno produžilo njihovo trajanje unatoč raznim nepovoljnim vremenskim uvjetima koji se mijenjanju kroz godišnja doba. Članici Stožera Civilne zaštite grada Gline, dr. Sanji Štingl-Vlašić, donaciju je uručila je direktorica tvornice, Dijana Zrinski.


– Od srca zahvaljujem na donaciji koja će u znatnoj mjeri pomoći ljudima čiji su krovovi razrušeni, a takvih je nažalost puno – istaknula je Štingl-Vlašić. Direktorica Zrinski je, pak, naglasila kako su odmah nakon potresa počeli razmišljati kako EcoCortec najbolje može pomoći unesrećenim ljudima.


– S obzirom na to da postoji velika potreba za ovakvim materijalima na područjima pogođenim potresima, brzo smo odlučili ustupiti našu foliju koja će štititi objekte i pomoći ljudima i službama u ovom složenom procesu sanacije. Naši proizvodi i usluge su – rekla je. Mikšić je poručio kako je tvrtka na raspolaganju dežurnim službama i organizacijama koje prikupljaju pomoć te kako će se odazvati koliko god mogu kako bi pomogli u ovoj teškoj situaciji.


– Strašno je kroz što prolaze ljudi koji su ostali bez svojih najbližih ili bez svojih domova. Činjenica da je riječ o siromašnom području Hrvatske, što dodatno otežava cijelu priču. Potrebno je uložiti puno zajedničkih financijskih i materijalnih sredstava da se obnovi razrušena Banovina. Ovo je vrijeme za solidarnost i svi skupa moramo uložiti napore i pomoći tom kraju da ponovo stane na noge – zaključio je, te dodao kako je sretan što su se poduzetnici iz različitih branši ujedinili i pomažu. I.Getto

Website Apps