SVE JE SPREMNO ZA LJETO

28. ožujka 2021.

Temperature će, sukladno prognozama DZMH-a, ovih dana biti prave proljetne. Vrijeme je to kada se u ljudima budi želja za aktivnostima prikladnima za toplije dane u godini.Premda je do sezone kupanja ostalo još nešto više od dva mjeseca, pripreme za njezin početak, bar one ‘‘na papiru‘‘, već su počele. Normalno, pri svemu valja podsjetiti na aktualnu situaciju vezanu uz koronu.

Kako sada stvari stoje, belomanastirski bazeni vrata će otvoriti u lipnju. Za sada još nije definiran upravitelj, ali plan je da to bude Zajednica sportskih udruga – kaže gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, naglašavajući kako bi ZSU, kao partner, na taj način trebao odraditi dio ‘‘soft projekata‘‘ u sklopu Intervencijskog plana, ukupno teškog približno 4,5 milijuna kuna, kroz koji će biti financirane i osobe sezonski zaposlene na bazenima.

Također, u sklopu cijele priče trebali bi biti organizirani brojni popratni sadržaji, poput škole plivanja i sličnih.

– Novih će sadržaja sigurno biti, ali ćemo nešto ostaviti kao iznenađenje za početak sezone – kaže Rob.

Kako saznajemo, u dugoročnom je planu, između ostaloga, uključivanje mladeži u takozvane bazične sportove kako bi se iskristalizirali najbolji. Isto tako, razmišlja se o terenu za minigolf i onom za badminton na umjetnoj travi te raznim igraonicama za djecu.

Što se ugostiteljskog dijela Gradskih bazena tiče, planirano je raspisivanje natječaja za koncesiju. Ranije se pričalo o opsežnijoj rekonstrukciji tog dijela, ali će najvjerojatnije biti obnovljena stolarija i dio interijera, a ako zatreba, moguća je i plinofikacija objekta. Podsjetimo, nakon četiri ‘‘sušne‘‘ godine, bazeni su raditi nastavili u kolovozu prošle godine. Potpuna rekonstrukcija bazena koštala je 16 milijuna kuna. Iako je prvobitno planirano kreditno zaduženje za rekonstrukciju kompleksa, nakon uspješnih pregovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a, bazenski kompleks postao je dijelom Gradskog sportskog parka, te je odobreno sufinanciranje iz Intervencijkog plana, zajedno s izgradnjom novog gradskog stadiona. Belomanastirski su bazeni, na taj način, postali moderan multifunkcionalni centar s brojnim sadržajima prikladnim za osobe različitih životnih dobi. Opravdanom se pokazala tvrdnja projektanata i investitora da sličnog kompleksa u bližoj i daljoj okolici – nema.

Koliko su otvorena vrata belomanastirskih bazena nedostajala njegovim stanovnicima, dovoljan je dokaz veliki broj prodanih ulaznica u samo nekoliko dana rada krajem prošlogodišnje kupališne sezone…

Ivica Getto

Website Apps