24-satno crtanje stripa je zahtjevna disciplina u kojoj svaki sudionik ima cilj nacrtati, prema zadanoj temi, 24 stranice stripa, unutar 24 sata. Ova disciplina se po treći put održava u Zagrebu, a po drugi u Splitu i Osijeku.

Manifestacija će se održati s 3. na 4. studenoga, a slavonske strip-kohorte će crtati u galeriji „Kazamat“, ulica Vatroslava Jagića 2 (Tvrđa)Početak je u 12,00 sati, ali sudionici imaju doći barem pola sata ranije.  Udruga ljubitelja stripova – StripOs u suradnji s HDLU-om Osijek je organizator slavonskog dijela manifestacije.

Prijave se dostavljaju na već znanu adresu e-pošte: stripos@gmail.com, a prijava mora sadržavati puno ime i prezime sudionika. Nadalje, u slučaju izostanka sponzora, crtači trebaju ponijeti svoj crtaći pribor, papir formata A4 (zbog lakšeg skeniranja), hranu i piće koje smatraju prikladnim. Ova manifestacija će biti polu-zatvorenog karaktera tako da posjetitelji mogu doći uz prethodnu najavu te obvezu da posjet ne traje duže od pola sata.

Stripovi nastali za vrijeme ove manifestacije će se u realnom vremenu objavljivati na službenoj stranici24satnocrtanjestripa.com, gdje ih se potpuno besplatno može pročitati. Također, stripovi će biti i tiskani, primjera radi – broj 7 magazina STRIPOS sadrži 177 strip-tabli s prošlogodišnjeg 24-satnog crtanja stripa u Osijeku na kojem je sudjelovalo dvadeset i dva strip-autora.

Kako bi potakli slavonske strip-autore na sudjelovanje – ovogodišnju manifestaciju u Osijeku prati i prigodni strip na dvije strip-table.

Saša Paprić

www.osijek-online.hr

Website Apps