Interpelacija o radu Vlade RH koju je HDSSB uputio u saborsku proceduru naći će se vrlo brzo na sjednici Sabora iz Satnice su poručili čelnici HDSSB-a te pozvali javnost Slavonije i Baranje da poslušaju argumente zašto ne trebamo šutjeti o podjeli Hrvatske na dvije statističke regije.

-Nema velike razlike između HDZ-a i SDP-a, dok je HDZ već opljačkao, okoristio i obogatio se u Hrvatskoj, SDP zajedno sa svojim koalicijskim partnerima nema ni ideje ni vizije kao ni sposobnosti poduzeti neke značajne i radikalne mjere da bi osigurali razvoj i prosperitet Hrvatske, riječi su dr.sc. Vladimira Šišljagića, predsjednika HDSSB-a. Šišljagić smatra kako se Hrvatska mora ustrojiti na pet regija jer će se jedino tako dići gospodarstvo, omogućiti perspektiva poljoprivredi i početi otvarati nova radna mjesta.

 

Saborski zastupnik i predsjednik Glavong odbora HDSSB-a dr. Dinko Burić napomenuo je kako će se na idućoj sjednici Sabora raspravljati o interpelaciji HDSSB-a podržanoj potpisima 17 saborskih zastupnika, a kojom se traži rasprava o ravnomjernom razvoju Hrvatske i podjeli Hrvatske na pet statističkih regija.
Za predsjednika HDSSB-a za mjesto Satnica izabran je Samir Župančić, dok su za dopredsjednike izabrani Biserka Ivanković i Toni Jurić. Prije održavanja izborne skupštine čelnici HDSSB-a položili su vijence i zapalili svijeće na posljednjem počivalištu bivšeg predsjednika HDSSB-a za Statnicu Ive Ivankovića.

TEKST: www.hdssb.hr

www.sib.hr

Website Apps