Uz potvrdu iz škole, za butru 80 posto popusta

BELI MANASTIR – Panika je zavladala tijekom prekjučerašnjeg dana među roditeljima baranjskih učenika koji srednju školu polaze u Osijeku. Cijelo prijepodne zvonili su telefoni u belomanastirskom Glasovu dopisništvu, a nezadovoljni roditelji nisu birali riječi nezadovoljstva.

– Jeftiniji je put od Belog Manastira do Osijeka nego vožnja gradom. To je diskriminacija – bio je samo jedan od niz sličnih komentara nakon saznanja da njihova djeca moraju platiti četverostruko veću cijenu butre nego prije (230 kuna) samo zato što nisu iz Osijeka, dok za put do Belog Manastira do Osijeka izdvajaju 60-ak kuna mjesečno.

– Kći me je jutros iz Osijeka nazvala plačući, tvrdeći da ne može kupiti butru. U prvi mah sam pomislio da je izgubila 100 kuna kojih sam joj dao, ali kada mi je rekla o čemu se radi, poludio sam. Budući da joj je škola na Zelenom polju, do nje nije mogla pješice pa je kupila dnevnu kartu u oba smjera – prepričava ogorčni Belomanastirac, inače hrvatski branitelj obolio od PTSP-a.

Kako saznajemo, problemi su se pojavili s onim učenicima koji do Osijeka putuju željeznicom (Belomanastirci, Čeminčani i Darđani) budući da korisnici Panturistovih usluga imaju riješen problem nabave butri po subvencioniranim cijenama, poput onih s područja Općine Bilje.

No, za sve njih stiže dobra vijest – butre će ipak biti subvencionirane.

– Za sve srednjoškolce s područja Osječko-baranjske županije, pa tako i za one iz Baranje, vrijedi isto pravilo. Svaki od njih mora donijeti potvrdu iz škole i ostvarit će 80 posto popusta – ističe Igor Medić, direktor GPP-a, objašnjavajući kako će 75 posto cijene karte subvencionirati država, a pet posto Osječko-baranjska županija. Osim toga, na web-stranicama GPP-a stoji kako će učenici koji imaju pravovaljane potvrde i koji su platili cijenu karte u kojoj nije uračunata subvencija od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 3. listopada na prodajnom mjestu GPP-a Osijek, Cara Hadrijana 1, dobiti povrat uplaćenih sredstava uz predočenje mjesečne karte. I. Getto

Glas Slavonije

Website Apps