NAJČITATELJI BELOMANASTIRSKE KNJIŽNICE

BELI MANASTIR – Već tradicionalno, Gradska knjižnica krajem godine proglašava najčitatelje, pa su knjižničari to učinili i ove godine. Nekoliko je kriterija za izbor najčitatelja.

Tako je za člana s najdužim čitateljskim stažem proglašena Jelena Mutavdžić, koja je za svojih 80 godina života pročitala “na tone” raznih naslova. Čitateljska nada je Mila Đurković. Iako ne zna čitati, u rubrici posuđenih knjiga (u njezinom slučaju – slikovnica) gotovo da nema mjesta, kao i kod Nore Berdalović, koja je najčitateljica s dječjeg odjela. Nešto ozbiljnija štiva čita najčitateljica s omladinskog odjela Barbara Azinić, dok je najviše knjiga s odjela za odrasle pročitala Dragana Grozdek. Budući da je Gradska knjižnica ujedno i Središnja knjižnica Mađara u RH, proglašena je i najčitateljica u kategoriji knjiga na mađarskom jeziku. Ta je čast pripala Gabrielli Vég Sipos. Najmlađi Belomanastirac učlanjen u knjižnicu je Patrik Turić, koji će za tri dana navršiti – 13 mjeseci. Godinu dana napunio je 18. listopada, a jedan od rođendanskih poklona bila mu je iskaznica knjižnice.

– Ideja nam je da svake godine na rođendan odlazi u Knjižnicu i produži članstvo. Premda je vrijeme računala, mislimo da knjigu ne treba olako odbaciti, pa se nadamo da će zavoljeti knjigu i poslušati naš savjet – kažu njegovi roditelji Alen i Jelena, naglašavajući kako će, sudeći po pročitanim slikovnicima, od njega postati ozbiljan čitatelj.I.Getto

Glas Slavonije

Website Apps