Otkako traje postavljanje niskonaponske mreže i javne rasvjete u Petlovcu uklanjaju se borovi, što nije sporno, jer bor nije autohtona drvna vrsta i već dulje vrijeme postoje traženja građana da se oni zamjene nekom drugom vrstom.  Međutim, dijelu građana najviše smeta što se dopušta paljenje borovine na ulici, koje posebno smeta građane sa dišnim problemima.

Ističu kako paljenje nije dopušteno u Belom Manastiru i nekim općinama u Baranji.  Načelnik općine Drago Dominić tvrdi kako se dio borovine odnosi, a dio pali na ulici jer je paljenje uz nadzor dopušteno u ovo doba godine. „Prihvaćam pritužbe građana kojima to smeta, neka nam se jave tako da na tim mjestima više ne palimo. Već iduće godine potrudit ćemo se pronaći sredstava kako bi borove zamjenili nekim novim drvećem primjerenijm našem području.“ kaže Dominić.

Redakcija Radio Baranje mailom je dobila fotografije iz Petlovca.

Već u 7,30h kada su nam djeca odlazila u školu nije se moglo izići iz kuća od nepreglednog oblaka dima i nesnosnog smrada koje su izazvali radnici sa zelene površine zapalivši cijele hrpe otpada od porušenih borova.“ piše slušateljica.

www.radio-baranja.hr

Website Apps