Da su ministarstva odradila svoj posao proračun općine Darda za ovu godinu bio bi realiziran u cjelosti od 29 milijuna kuna, a bit će realizirano 20. Ove godine nisu raspisali niti jedan natječaj tako da je izostao projekt vrtića, vatrogasnog doma, ulica na Uglješu i Dardi. Unatoč takvom ponašanju proračun Općine Darda za slijedeću godinu je planiran na 43 milijuna kuna, jer računamo na nastavak priljeva sredstava iz EU fondova, rekao je načelnik Općine Darda Anto Vukoje u emisiji Lokal.
Jedan od takvih je i projekt proširenja Dječjeg vrtića koji je već trebao biti nominiran u sklopu rograma EIB 3, ali ministarstva nisu do kraja raspisala natječaje ni za EIB 2, tako da gotovi projekti stoje. Općina Darda u ovoj je godini završila projekt prve faze fekalne kanalizacije, a slijedeći tjedan počinje druga faza radova u ostatku Darde.
Tvrtka Eurco traži djelatnike, a zainteresirani se mogu javiti u općinu. Drugu fazu nastavljamo tamo gdje je stala prva faza, a prioritet nam je ulica Šandora  Petefija i Ljudevita Gaja kako bi se na kanalizaciju spojila i poslovna zona. U Petefijevoj ćemo riješiti i pitanje oborinskih voda postavljanjem cijevi za oborinske vode. Nakon toga slijedi i detaljno uređenje i proširenje te ulice. Isto tako, kada tvrtka Eurodom završi postavljanje završe radove u središtu Darde, slijedi uređenje, a prakiralištima i drvoredom, naglasio je Vukoje.
Za slijedeću godinu kroz EU projekt EIB 3 nominirana je treća faza kanalizacije u Meci, Uglješu i Švajcarnici. Oborinska kanalizacija kroz središte Darde je pri kraju, a na proljeće mještani mogu očekivati prve priključke, po cijeni oko 2.000 kuna. Pitanje uređenja parkirališta u naselju A.G. Matoša u proračunu je za slijedeću godinu, jer se mora čekati postavljanje cijevi za kanalizaciju.

www.radio-baranja.hr

Website Apps