Peticiju za postavljanje semafora na križanju Školske i Nazorove, koju je potpisalo više od 400 ljudi, predali su danas članovi HDSSB-a belomanastirskom gradonačelniku Ivanu Dobošu.
Relativno veliki broj potpisa prikupili smo za svega dva sata. Da je prikupljanje potpisa trajalo duže, vjerojatno bi došli do četveroznamenkaste brojke, rekla je predsjednica HDSSB-a Jadranka Sabljak. 
Nadaju se kako će postavljanje semafora biti uvršteno u proračun za iduću godinu. Upozorili su kako je sporno križanje jedno od gradskih ”crnih točaka”.
Iznos od 300.000 kuna, koliko je navodno potrebno za postavljanje semafora, ako grad ne uvrsti u proračun, za dio sredstava lobirati u stranačkoj središnjici. Gradonačelnik je obećao krenuti u izradu projektne dokumentacije. Neki od njegovih prijedloga za namicanje novca, dodao je, nominacija je projekta resornom ministarstvu, ili model zajedničkog finananciranja postavljanja semafora sa nekim od ministarstava, po uzoru na sanaciju Petefijeve ulice, u kojoj grad sudjeluje za 40 posto, a Ministarstvo regionalnog razvoja za 60 posto potrebnih sredstava.

www.radio-baranja.hr

Website Apps