Ovim alatom možete pretraživati samo one sadržaje koje su drugi korisnici pristali podijeliti s vama

Mark Zuckerberg predstavio je jučer funkciju “graph search” koja korisnicima Facebooka omogućuje pretraživanje ljudi i mjesta unutar te društvene mreže. Riječ je o prvom Facebookovom novitetu nakon inicijalne javne ponude u svibnu prošle godine, javlja Reuters.

Šef Facebooka Zuckerberg objasnio je kako korisnici ovim alatom pretražuju samo one sadržaje koje su drugi korisnici s njima pristali podijeliti, što je znak da se tvrtka odlučila pozabaviti brojnim kritikama na račun korisničke privatnosti. Alat, koji je još uvijek u beta-fazi, omogućuje pretraživanje fotografija, ljudi, mjesta i interesa drugih korisnika. Moguće je i suziti pretragu po stavkama kao što su omiljena glazba ili restorani prijatelja, a postoji i obratna mogućnost pronalaženja prijatelja putem zajedničkih interesa.

– Graph search je zaista velik proizvod. Bit će nam potrebne godine da popišemo sve što imamo – rekao je Zuckerberg, dodajući kako će tražilicu polako puštati u upotrebu sve većem broju korisnika tijekom sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci. Zuckerberg je rekao i kako bi Facebook u budućnosti mogao razmotriti načine na koje može zaraditi na ovoj funkciji.

 

Izvor: Vecernji.hr

Website Apps