U nekoliko baranjskih općina i gradu u planu je gradnja ili dogradnja dječjeg vrtića, a jedino su u Čemincu građevinski radnici u tijeku.

Vrtić Ivančica izgrađen je 2009. godine, a zbog promjene pedagoških standarda i povećanja nataliteta ukazala se potreba za proširenjem objekta. Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna, a rok je rujan ove godine, što znači da bi čeminačka djeca dočekala slijedeću pedagošku godinu sa novim objektom. U ovoj pedagoškoj godini vrtić pohađa 60-ak djece.  Darđanska tvrtka Dom, dobila je posao i od rujna do danas podignuta je građevina sa krovnom konstrukcijom.

Slijedi zatvaranje krova i opsežni unutarnji radovi na uređenju novog i pregradnji i spajanjem starog dijela vrtića sa novim. Vrtić će dobiti jednu jasličnu i jednu mješovitu skupinu te vlastitu kuhinju za spravljanje hrane, rekao je načelnik Općine Čeminac Damir Rešetar.

Broj upisane djece u 7 baranjskih vrtića, kreće se oko 630 i svake godine zanimanje je sve veće, a zbog nedostatka prostora 50-ak djece je stalno na čekanju. Većina baranjskih vrtića je u fazi čekanja boljih uvjeta, odnosno novih obećanih zgrada u koje bi po novim pedagoškim standardima bila upisana sva zainteresirana djeca. U Belom Manastiru i Bilju nove planirane zgrade nisu još na vidiku, a u Dardi  je proširenje vrtića nešto izglednije, jer je Općina Darda aplicirala na pretpristupni program EIB – 3.

Izvor: Radio Baranja

Website Apps