Prije nekoliko dana na Osječkoj je ulici (kod “Bođinog” prolaza) u Belom Manastiru osnovnoškolca prilikom prelaska ceste udario automobil te ga pritom teško ozlijedio slomivši mu nogu.

Ponukana ovim događajem Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Podružnica Beli Manastir jučer je uputila otvoreno pismo gradonačelniku Ivanu Dobošu sa inicijativom da se poveća razina sigurnosti za pješake na spomenutoj ulici. Malenom želimo brz oporavak!

U nastavku Vam donosimo navedeno otvoreno pismo

 
OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU

 Poštovani gospodine gradonačelniče,

 
obraćamo Vam se ispred Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Podružnice Beli Manastir sa inzistiranjem da se u što kraćem roku na primjeren i suvremen način označe postojeći pješački prijelazi na Osječkoj ulici ispred kbr. 112, ispred tzv. „crvenih zgrada“ i kod raskrižja sa Ul. M.P. Katančića, te da se napravi novi pješački prijelaz na raskrižju Osječke i Ulice M. Držića, kod tzv. „Bođinog“ prolaza. Osječka ulica je državna cesta i najprometnija ulica u Belom Manastiru, sa velikim brojem vozila u međunarodnom prometu, na kojoj su djeca na putu prema školi svakodnevno izložena opasnostima pri prelasku iste.

Navedena tri raskrižja je potrebno vizualno istaknuti svim sudionicima u prometu postavljanjem žuto-bijelih svjetlosnih stupova sa obje strane prometnice, kao i postavljanjem suvremenih uređaja mjerenja brzine kretanja vozila te svjetlosnih znakova upozorenja.

Napomenut ćemo da je i prije nekoliko dana na neobilježenom mjestu, pri prelasku navedene ulice kod „Bođinog“ prolaza teško stradao jedan osnovnoškolac. Cilj je ove inicijative podizanje razine sigurnosti pješaka kao i cjelokupnog prometa na navedenim lokacijama.

Zahvaljujemo.

S poštovanjem,

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Podružnica Beli Manastir

U Belom Manastiru, 31.01.2013.

 

Website Apps