Hrvatski borac Mirko Filipović pobjednik je završnog K-1 World Grand Prix turnira, koji se prvi put u povijesti održao izvan Japana, i to u zagrebačkoj Areni pred 15.000 gledatelja! Osim pojasa K-1 prvaka,Cro Copu, drugom Hrvatu nakon Branka Cikatića (1993.) s ovom titulom,  je pripala i novčana nagrada od milijun američkih dolara.

Tridesetosmogodišnji Filipović je za savršen završetak karijere (?) u finalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao surinamskog Nizozemca Ismaela Londta. Do finala je Mirko došao nakon što je u prvom dvoboju jednoglasnom odlukom sudaca svladao Amerikanca Jarrella Millera, a potom u polufinalu i Ukrajinca Pavela Žuravljeva.

Prva runda velikog finala bila je dosta izjednačena, Londt je bio nešto aktivniji, ali krajem prve minute bilježimo dva čišća Mirkova udarca u glavu, koja su uzdrmala Surinamca.

Druga runda posve je pripala hrvatskom borcu. Početkom druge dionice Mirko je lijevim high-kickom srušio suparnika i odmah poslije brojanja ga opet žestoko napao te snažno uzdrmao.

Sredinom treće runde Londt je koljenom opasno pogodio Mirka i satjerao ga u kut, no Filipović je uzvratio s dva udarca solidna udarca u zadnjih minutu i pol, te je uglavnom pametno držao Londta pod kontrolom, sačuvavši prednost stečenu u drugoj rundi.

Londt je imao lakši put do finala jer je u polufinalu već u prvoj rundi pobijedio Dževada Poturka, koji je u polufinalu zamijenio Badra Harija, koji je pak u četvrtfinalu slomio stopalo i nije mogao nastaviti turnir. Borba protiv Londta pokazala se ipak prevelikom zalogajem za Poturka i on je nakon jednog neugodnog primljenog udarca zatražio odbrojavanje i brzo odustao.

U Areni su među gotovo 15.000 prisutnih bila mnoga poznata lica, među ostalima napadač Bayerna Mario Mandžukić i pobjednik Wimbledona Goran Ivanišević.

Filipoviću je ovo prvi naslov na K-1 Grand Prixu i drugi put u karijeri da se plasirao u finale završnog K-1 turnira. Prvi put je do finala stigao prije više od 13 godina, kada je izgubio od Nizozemca Ernesta Hoosta.

Izvor: Hrt.hr

Website Apps