PRIVEDEN GREŠKOM ZBOG AFERE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Denis Barić ima još dva imenjaka i prezimenjaka

Kako se osjećao 24-godišnji Denis Barić kada je po njega rano ujutro došla policija – samo on zna. Probudila ga je majka.

– Kroz san sam čuo mamu kako mi govori da je u dvorištu policija. Nekoliko sekundi sam razmišljao, odjenuo se i izišao – priča Denis, nastavljajući kako je dvojicu policajaca pustio u kuću i s njima sjeo za stol. Pitali su ga studira li i kako glazba.

– Još uvijek nisam znao o čemu je riječ, posebice stoga što sam se s fakulteta ispisao prije tri godine. Glazbom se bavim rekreativno, što mi je još više stvorilo nedoumicu – priča, dodajući kako je shvatio da nešto nije u redu kada su mu predali neke papire, uputu o pravima, te zatražili dva svjedoka kako bi obavili pretres. Ni sanjati nije mogao da je to dio nastavka akcije Index, koja je započela tog jutra, a tijekom koje je privedeno 39 osoba. Akcija je provedena zbog korupcije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, s kojim, kasnije će se pokazati, on nema veze.

– Nakon što sam odgovorio na nekoliko pitanja, rekli su mi da moram s njima. Pitao sam zašto ne mogu odgovarati kod kuće, na što su mi odgovorili kako imaju USKOK-ov nalog za uhićenje, ako se budem opirao – kaže, naglašavajući kako to nije učinio i pošao je s njima. Nakon određenog vremena i pitanja koja mu je postavio inspektor, shvatio je kako je posrijedi zabuna. Ispitivao ga je o Ekonomskom fakultetu, a on je polazio Pravni, s kojeg se ispisao u studenom 2009.

– Upozorio sam ga da nemam veze s Ekonomskim fakultetom, te ukazao na činjenicu kako su policajci pronašli index Pravnog fakulteta – prepričava, tvrdeći kako se tek tada klupko počelo razmotavati.

– Srećom, inspektor je bio razuman čovjek. Nakon što sam mu odgovorio na nekoliko pitanja, izišao je iz prostorije. Kada se vratio natrag, ispričao mi se. Rekao je kako su pronađena još dvojica mojih imenjaka – ističe Denis Barić, dodajući kako mu je tada pao kamen sa srca.

KAKO JE TO MOGUĆE?

Denisova majka, s kojom smo razgovarali u dvorištu obiteljske kuće u belomanastirskoj Ulici Vojina Bakića, pita se kako se može dogoditi takva greška.

– Izlazak policije na teren plaćaju porezni obveznici – kratko je prokomentirala, ističući kako se više ne želi prisjećati tog događaja.

Glas Slavonije

Website Apps