URBAN COLLECTIVE FEST
Stvaralaštvo i davanje urbanog štiha gradu – osnovni je cilj manifestacije
Udruga mladih UPS! (Udruženo poticanje stvaralaštva), u suradnji s belomanastirskim Centrom za kulturu i ove je godine organizirala, već četvrti put, Urban Collective Fest, zanimljivu, te u Baranji i na istoku Hrvatske (pa i šire) rijetko viđenu manifestaciju. Sukladno globalnoj krizi bio je ovo najskromniji do sada Urban Collective Fest, ali ideje organizatorima nisu nedostajale.Sve skupa odvijalo se na prostoru belomanastirskog Gradskog stadiona i na prostoru oko njega. Kako ističu u udruzi, upravo stvaralaštvo i davanje urbanog štiha gradu, osnovni je cilj svih dosadašnjih Urban Collective Festova, pa i ovog održanog tijekom proteklog vikenda.

– Ove godine zadatak nam je bio nastaviti s oslikavanjem zida koji okružuje Gradski stadion – ističu članovi UPS-a, naglašavajući kako se prošlogodišnji ”muving” s pomoćnog igrališta Gradskog stadiona preselio u obližnji caffe bar Lymmar, gdje se održavao glazbeni dio festivala. Brojnim slučajnim prolaznicima pokazali su što im je cilj.

A prolaznici su, pak, sa zanimanjem pratili što rade Rebus, Smao Mao, Crosk, Momir Baborac, Ivana Kostadinović, Alexandar Livazović, Ivan Jožef, Tomislav Devčić i ostali umjetnici grafiteri. Bili su postavljeni i štandovi s rukotvorinama. Nakon još jednog Urban Collective Festa, ako ništa drugo, ograda gradskog stadiona, popularne Šparte, opet je dobila novi(ji) izgled, znatno ljepši i urbaniji nego ranije…

Mladima nedostaje sadržaja

Članovi udruge UPS! mišljenja su kako Belom Manastiru kronično nedostaje sadržaja za mlade. Upravo zato odlučili su se upustiti u avanturu zvanu organizacija Urban Collective Fest, a s kojim ne misle prestati.

Glas Slavonije

Website Apps