Privremeni rezultati izbora

20. svibnja 2013.

Prema sinoćnjim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, na izbore za župana i skupštinu Osječko-baranjske županije odazvalo se oko 50% birača. Za dva tjedna u drugi krug izbora za župana idu Vladimir Šišljagić (HDSSB) s osvojenih 41% i Goran Ivanović (HDZ) s osvojenih 23% glasova. Većinu u Skupštini Osječko-baranjske županije dobili su HDSSB i Zeleni HR s osvojenih oko 33% glasova.

Izborima u Belom Manastiru pristupilo je oko 45% birača, a u drugom krugu gradonačelnik će se birati između Ivana Doboša (36,68%) i Davorina Bubalovića (30,72%). Za zamjenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine izabran je Predrag Stojanović, a većina u gradskom Vijeću pripala je listi HDZ – HSU za koju je glasovalo oko 29% birača.

Na birališta u općini Darda izašlo je 52% građana s pravom glasa. U drugi krug izbora za načelnika ide Anto Vukoje iz HDZ-a s osvojenih 48% glasova i Renato Kovač iz HDSSB-a s osvojenih 27% glasova. Lista HDZ-a s 44% glasova osvojila je većinu u općinskom Vijeću, a za zamjenika načelnika izabran je Radomir Čvarković iz SDSS-a.

U općini Bilje izborima se odazvalo oko 56% birača. U drugi krug izbora za načelnika ulaze Željko Cickaj iz HDSSB-a s osvojenih 38,47% glasova i Ružica Bilkić iz HDZ-a s osvojenih 37,97% glasova. Većinu u Vijeću osvojila je lista HDSSB-a. Za zamjenika načelnika iz reda mađarske nacionalne manjine izabran je kandidat grupe birača Nandor Dera.

U općini Kneževi Vinogradi na birališta je izašlo  oko 46% birača. Za načelnika je ponovno izabran Deneš Šoja s preko 63% glasova. Zamjenik načelnika iz reda Hrvatskog naroda je Božo Čerkez iz HDZ-a, a zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine je Stojan Petrović iz SDSS-a. Gotovo isti postotak na izborima za općinsko Vijeće osvojile su Kandidacijska lista grupe birača čiji je nositelj Deneš Šoja i lista HDZ-a na čelu s Vedranom Kramarićem.

Najveći odaziv birača zabilježen je u općini Petlovac gdje je izborima pristupilo preko 68% birača. U drugi krug za izbor načelnika općine idu Drago Dominić (HNS-SDP) i Davor Kuna (HDZ). Većina u općinskom Vijeću pripala je koaliciji HNS-SDP s osvojenih oko 38% glasova.

U općini Čeminac izborima za načelnika i općinsko vijeće pristupilo je 63% birača. Za načelnika je, s preko 50% glasova, ponovno izabran Damir Rešetar iz HDSSB-a koji je ujedno dobio i većinu u općinskom Vijeću.

Malo više od 53% birača odazvalo se izborima u općini Draž gdje je za načelnika na još jedan mandat izabran Stipan Šašlin (oko 56% glasova), a većina u Vijeću pripala je HDZ-u.

U općini Popovac zabilježen je odaziv od oko 54% birača koji u drugi krug izbora za načelnika općine šalju Zorana Kontaka iz HDZ-a (45%) i Oskara Mravlinčića iz HDSSB-a (25%). Većinu u općinskom Vijeću osvojila je lista HDZ-a.

48% birača izašlo je na izbore u općini Jagodnjak. U drugi krug izbora za načelnika općine ušli su kandidat grupe građana Milan Zuber i Anđelko Balaban iz koalicije SDSS-HNS. Većinu u Vijeću osvojila je kandidacijska lista grupe građana na čelu s Milanom Zuberom.

Radio Baranja

Website Apps