Bespovratna sredstva

Ulaskom u Europsku uniju malom gospodarstvu, koje je pokretačka snaga svakog gospodarstva, otvaraju se nove prilike za razvoj i rast korištenjem Strukturnih fondova EU, zaključeno je na Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je u organizaciji Ministarstva obrta i poduzetnštva održano u Toplicama Sveti Martin.

Ministarstvo je stoga pozvalo hrvatske poduzetnike da iskoriste mogućnosti koje su im dane kroz Otvoreni javni poziv za iskaz interesa za pripremu projektnih prijedloga, odnosno projekata koji ce se moći financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Svrha tog javnog poziva, kako je rečeno, je prikupljanje projektnih prijedloga kojima ce se pružiti besplatna savjetodavna pomoć u pripremi projektne dokumentacije.

Kvalitetno pripremljeni projekti moći će se prijaviti na natječaj za shemu bespovratne pomoći (u vrijednosti oko 30 milijuna eura) koja će biti objavljena odmah nakon ulaska Hrvatske u EU.

Tijekom dvodnevnog Savjetovanja, koje je okupilo 200-tinjak sudionika, istaknuta je važnost stvaranja što poticajnijeg okruženja za malo i srednje poduzetništvo, a predstavljena je i Strategija razvoja poduzetništva za razdoblje 2013. do 2020. koju je ovaj tjedan usvojila Vlada, a čiji je cilj jačanje poduzetničkog potencijala i unapređenje kulture poduzetništva.

Ostvarivanje ciljeva Strategije pridonijet će, kako je istaknuto, konkurentnom i ravnomjerno razvijenom malom gospodarstvu, koje se temelji na rastu izvoza, visokom stupnju inovacija, inovativnim proizvodnim procesima, povoljnom poslovnom okuženju itd.

Liderpress.hr

Website Apps