Sveobuhvatna reforma beneficiranog radnog staža, odnosno staža osiguranja s povećanim trajanjem, mogla bi zaživjeti već iduće godine. Kako se doznaje u ministarstvu rada i mirovinskog sustava, plan je nova pravila igre, kada je riječ o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, pripremiti do jeseni kako bi se o toj temi raspravljalo zajedno s izmjenama u mirovinskom sustavu. Domaće zakonodavstvo poznaje preko 80 kategorija zaposlenika koji imaju pravo na beneficirani radni staž, što sustav godišnje košta oko 600 milijuna kuna.

Promjene sustava

Kategorije radnika, odnosno zanimanja s beneficiranim radnim stažom, a lani je bilo preko 82 tisuće takvih osiguranika (bez pravosuđa i sigurnosno-obavještajne službe), rezat će se i to najprije »ukidanjem« onih zanimanja kojih zapravo na tržištu više niti nema. Iako još nije posve poznato kako će se to područje u budućnosti regulirati plan, je da u nekim zanimanjima beneficirani staž nestane kao mogućnost, ali i da ga dio zanimanja zadrži. Primjerice, balerine bi mogle ostati u postojećem sustavu beneficiranog staža, kao i još neka specifična zanimanja.

Povećani staž osiguranja sada  podrazumijeva da se za 12 mjeseci radnog staža priznaje 14, 15, 16 ili 18 mjeseci mirovinskog staža, ovisno o zanimanju. No, takav povećani staž, primjerice, pripadnici vojske i policije, pa i ribari u budućnosti ne bi imali. Razmišlja se, naime, o formiranju posebnih mirovinskih fondova, odnosno sektorskih fondova za vojsku policiju, pa i ribare. U te fondove, koji bi u potpunosti bili državni, izdvajalo bi se 20 posto mirovinskih doprinosa. Prikupljena sredstva bila bi »na tržištu«, odnosno pametnim ulaganjem nastojalo bi ih se povećati što bi »pokrilo« dosadašnji beneficirani radni staž.

Promjene u sustavu beneficiranog staža Vlada je počela uvoditi još lani smanjenjem beneficiranog radnog staža za dio carinskih službenika, a potom i ukidanjem beneficiranog radnog staža za nedjelatno vojno osoblje, odnosno i one djelatne osobe koje nisu članovi borbenih postrojbi. Pokušalo se i u policiji posebnom uredbom urediti to područje, no iako je izrađena do sada se nije pojavila na Vladi.

No, Vlada nema namjeru odsutati od kompletne reforme sustava ranijeg umirovljenja tim više jer je to područje reformirala i većina članica EU-a. U resornom ministarstvu navode kako izdvajanje mirovinskih izdataka vojske i policije u poseban sektorski fond ne bi trebao biti problem jer se financiraju iz proračuna, pa bi upravo te službe mogle prve osjetiti reformu. A ona bi u osnovi značila da bi se, primjerice policajcu koji u službu ulazi nakon reforme sustava, mirovinski doprinosi automatski izdvajali u poseban fond policijskih mirovina. U tom slučaju nestala bi podjela doprinosa na 15 posto generacijske solidarnosti i 5 posto kapitalizirane štednje, odnosno ukupno prikupljeni doprinosi oplođivali bi se na tržištu. Pretpostavka je da bi se na taj način policajcu koji, primjerice s 50 godina života više ne bi bio »perspektivan za službu« osigurao iznos njegove pune starosne mirovine.

Kome se isplati

No, za policiju neperspektivan radnik mogao bi se zaposliti negdje drugdje, nađe li posao. I u tom slučaju mogao bi birati – raditi uz policijsku mirovinu ili raditi, a mirovinu zamrznuti do ostvarenja uvjeta za umirovljenje po općim propisima kada će mu se mirovina preračunati. S druge strane, policajcu koji se zatekne u službi kada promjene nastupe, omogućit će se da odabere ostanak u postojećem sustavu ili odabere novi, ovisno o tome što mu je isplativije. Vjerojatno će se uvesti i određeno prijelazno razdoblje za  punu primjenu novina.

U međuvremenu u svim djelatnostima u kojima se koristi mogućnost beneficiranog radnog staža obavit će se analiza svakog zanimanja. Formiranje posebnih mirovinskih fondova za vojsku i policiju, pa i ribare, državni je interesantno zbog broja zaposlenih u tim djelatnostima. No, tamo gdje je riječ o manjem broju radnika, pa bi upitna bila isplativost formiranja posebnog fonda, i dalje bi se mogao priznavati povećani mirovinski staž, ali je upitno bi li on bio u istom obimu kao i sada.

»Novi« policajac

– Policajcu koji u službu ulazi nakon reforme sustava, mirovinski doprinosi automatski idu u poseban fond policijskih mirovina
– Nema podjela doprinosa na  15 posto generacijske solidarnosti i 5 posto kapitalizirane štednje, ukupno prikupljeni doprinosi oplođivali bi se na tržištu
– Policajcu koji, primjerice s 50 godina života više ne bi bio »perspektivan za službu« osigurao bi se iznos njegove pune starosne mirovine

»Stari« policajac
Policajcu koji se zatekne u službi kada  nastupe promjene u sustavu, omogućit će se da odabere ostanak u postojećem sustavu ili ode u novi, ovisno o tome što mu je isplativije

Zanimanja s beneficiranim radnim stažom
Osim dijela zaposlenih u carini, policiji, vojsci, pravosuđu, obavještajnoj službi beneficirani radni staž mogu, među ostalima, ostvariti i strojovođe, manevristi, vozači autobusa, skretničari, operni solisti.

Novi List

Website Apps