Paulić uzvraća udarac

20. rujna 2013.


BELI MANASTIR – Ni 24 sata nakon HNS-ove konferencije za novinare nije trebalo čekati na odgovor ”optuženih” – smijenjenih čelnih ljudi Baranjskog vodovoda, bivšeg direktora Damira Paulića i predsjednika NO-a Roberta Jankovicsa. Ogorčeni su izjavama dogradonačelnika Zorana Kranjčeca, a Paulić je zaprijetio privatnom tužbom.

– Preporučio bih dogradonačelniku Kranjčecu da se savjetuje sa stručnjacima jer ne zna da je Osobna potrošnja zakonska kategorija računovodstvenog iskazivanja troškova sukladno odredbama Zakona o PDV-u i Zakona o porezu na dobit – kaže Paulić objašnjavajući kako se ne radi o troškovima nekakve privatne potrošnje, o kakvoj je dogradonačelnik valjda mislio da se radi, već o deklariranju raznih troškova prema zakonu. Demantirao je i inkognito sazvanu Skupštinu, naglasivši kako je sazvana u zakonskom roku, u jedinom mogućem terminu, o čemu je Gradu dostavljen izvještaj na 50 stranica. Insinuacijom naziva i priču o čudnoj nabavi službenoj automobila, tvrdeći kako su nabavljena tri, a ne dva automobila, i to po cijeni nižoj od 70.000 kuna po vozilu, što smatra uspjehom. Komentirajući izjavu kako ima plaću veću od gradonačelnika, rekao je kako ga ne zanima gradonačelnička plaća, za koju ne zna kolika je, te dodao kako je njegova niža u odnosu na plaće direktora sličnih tvrtki i da je obavljao poslove koji odgovaraju trima radnim mjestima.

Jankovics je odgovarajući na optužbe oko donacija njegovom DZMH-u pojasnio kako je riječ o novcu za Etno susrete te sufinanciranju proslave 20. godišnjice DZMH-a, na kojoj je nazočan bio predsjednik mađarskog Parlamenta, a govornik bio i gradonačelnik Ivan Doboš. Istaknuo je kako je Vodovod prošle godine donirao udruge i manifestacije s tridesetak tisuća kuna, što je mizerno u odnosu na dobit tvrtke. Ove je godine na istoj stavci završilo 34.000 kuna. Podsjeća kako su Doboš i Kranjčec tražili donaciju za jednu gastromanifestaciju u gradu, na što se bez pogovora pristalo. Prozvao je i gradonačelnika Doboša zbog njegove “vrlo glasne šutnje”, zapitavši se što je tijekom svog mandata napravio on, a što Baranjski vodovod na čelu sa Paulićem.

– Zbog neupitnih zasluga za grad, kojem je u tri godine, spašavanjem Baranjskog vodovoda od stečaja uštedio najmanje 10 milijuna kuna i 63 radna mjesta, te u Baranju donio više od 100 milijuna kuna investicija, predložit ću Paulića za dodjelu Zlatne plakete grada Belog Manastira – rekao je Jankovics, napomenuvši kako bi bilo dobro da u budućnosti svi koji donesu ovoliki broj investicija budu imenovani počasnim građanima.

                                                                                                                                                                                       Preuzeto: Glas Slavonije

Previous Post
«
Website Apps