Još jedno gradsko poduzeće, Baranjski vodovod ovih je dana promijenilo direktora  i Nadzorni odbor društva. Tom promjenom nastavljen je trend političkih imenovanja po stranačkom ključu.

Na takav način postavljanja i razrješavanja rukovodećeg kadra već smo navikli , pa ni ovo ne bi pobudilo naše zanimanje da se ne radi o smjeni direktora koji je u svom mandatu izuzetno kvalitetno vodio tvrtku te smo sa zanimanjem očekivali objavu razloga za smjenu.

Kada smo od odgovornih saznali da je osnovni razlog smjene direktora društva navedena niska razina komunikacije i nepovjerenje ostali smo zatečeni.  Uspješnost tvrtke  takovog profila bazirana je na kvalitetnoj organizaciji postojećih resursa i kadra koje je na raspolaganju, te upravo sposobnost korištenja spomenutog u kvalitetnom izvršavanju  obaveza tvrtke može omogučiti uspješno poslovanje tvrtke na zadovoljstvo svih korisnika usluga koje tvrtka pruža.

Navika mijenjanja rukovodećeg kadra po političkim zaslugama , tako se nastavlja, ne uvažavajući uspješnost i kvalitetan dosadašnji rad. Bez ikakove želje da spomenemo bilo koju političku opciju koja učestvuje u ovom događanju , prizivamo vrijeme kada će se uspješnost rukovodećeg kadra mjeriti za to predviđenim parametrima ( pozitivnim poslovanjem ) a ne pripadnošću nekoj od političkih stranaka. Tek kada politika izađe iz sfere ekonomije i kada uspješnima dopusti da budu još uspješniji možemo se nadati napretku kako Baranje tako i cijele Hrvatske.

Uz iskrene želje novom direktoru da nastavi još kvalitetnije raditi i razvijati Baranjski vodovod, nadamo se da je kadrovska križaljka popunjena, te da će sada gradske tvrtke krenuti u realizaciju onoga radi čega su osnovane – omogučavanje što kvalitetnije živora stanovnika Belog Manastira i cijele Baranje.

Website Apps