ADVENT U BARANJI

14. studenoga 2013.

Iako se bliži zima Turistička zajednica Baranje ne prestaje s organizacijom različitih sadržaja. Tako su za prosinac organizirali pregršt događanja koja će ugrijati vaša srca u ove hladne dane koji dolaze.

Zimski vašar i Čvarakfest u Karancu (8.12.2013.) već su dobro poznata baranjska tradicija. Iz godine u godinu ovaj šaroliki seoski sajam privlači sve više gostiju posebno turiste iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.

kuhano-vino

Pozivamo vas i na Kristkindl Markt (21.12.2013.) te zajedničko obilježavanje zanimljivog tradicijskog običaja u Zmajevcu pod nazivom Kristkindl (seoski običaj ophoda „malih Isusa“ i anđela od kuće do kuće). Toga će se dana, a posebno večeri poznati zmajevački vinski surduci (ulice) i vinski podrumi pretvoriti u veliki vinski božićni sajam.

 kurtoskalacs

Program Adventa u Baranji započet ćemo u Belom Manastiru (1.12.2013.), svečanim paljenjem božićnih lampica na jedinstvenom „živom“ boru na glavnom trgu te uz večernji Božićni sajam, kuhano vino, božićne pjesme i romantičnu vožnju fijakerima. Isti program ponovit ćemo i sredinom prosinca, na treću nedjelju Došašća (15.12.2013.).

Nadamo se da će te posjetiti barem jednu od manifestacij u organizaciji TZB-a te pronaći nešto za sebe i svoje najdraže!

Website Apps