BELI MANASTIR – S 11 glasova ”za” i 7 ”protiv”, belomanastirsko je Gradsko vijeće prihvatilo proračun za 2014. godinu s projekcijama za dvije iduće godine. ”Težak” je 33,4 milijuna kuna, što je gotovo upola manje nego onaj iz 2009. godine, kada je gradonačelnik Ivan Doboš preuzeo mandat od dr. Davorina Bubalovića. Istim je omjerom glasova odbačeno svih pet amandmana koje je, u ime oporbe, podnio HDZ-ov gradski vijećnik Ivan Vukelić.------ 3 color slbar

foto Glas Slavonije

– Proračun za iduću godinu donesen je većinom glasova. On nema razvojnu komponentu kakvu je imao 2009., kada je iznosio 59 milijuna kuna i kada je prvim rebalansom povećan na čak 62 milijuna kuna – istaknuo je nakon donošenja proračuna Doboš, naglasivši kako je mnogo stavaka bilo unaprijed zadano, poput sortirnice i projekta Šećeransko jezero, što bi trebali biti najkapitalniji projekti za iduću godinu.

– To dovoljno govori da nije bilo prostora za nekakav znatniji razvoj. Odradit ćemo sve projekte sukladno mogućnostima, pa ako bude bilo potrebno, izvršit ćemo rebalans – rekao je, mislivši pri tome na, primjerice, novi dječji vrtić. Upravo izostavljanje vrtića iz proračuna jedna je od zamjerki oporbe, što je Doboš obrazložio tvrdnjom kako ne može otvarati poziciju za vrtić kada projektna dokumentacija postoji, ali je ona megalomanska.

– Sukladno naputcima Ministarstva, javit ćemo se na natječaj za izradu nove dokumentacije, a nakon toga će nam financirati gradnju vrtića. No, ne za 20 milijuna kuna, nego za sedam ili osam, što je u realnim granicama – objasnio je, dodavši kako nakon izrade nove projektne dokumentacije neće biti problem ovaj projekt uvrstiti u proračun.

Slično je i s javnom rasvjetom u Šumarini koja čeka potez HEP-a, vezan uz izmještanje svjetiljki s pročelja kuća na buduće stupove i još neke zahvate. I.Getto

Website Apps