Kraj godine uobičajeno je vrijeme kada planiramo kako i gdje dočekati Novu godinu. Iz ovogodišnje ponude dočeka u Baranji zasigurno treba izdvojiti onaj koji će biti organiziran u Piroš čizmi u Suzi.
Već sama činjenica da je Piroš čizma prva objavila svoju ponudu za doček Nove godine govori o tome kako su sigurni da će tradicija odličnih dočeka biti nastavljena. Jedini baranjski restoran koji je spojio tradicionalna jela sa aktualnim gastro-novitetima tradicionalno svojim gostima za kraj godine priprema silvestarski jelovnik kakav se rijetko susreće na ovim prostorima, pa će tako biti posluženo:
Dunavsko hladno predjelo -marinirani som na posteljici od endivije s emulzijom od limuna i roza papra
-dimljeni šaran u marinadi na podlozi od radiča
Baranjsko hladno predjelo -pašteta od srnjaka,pečene paprike i kulena sa prepečencima
-slana štrudlica od šunke i svježeg sira
Juha – krem juha od bundeve i crvene paprike s aromatičnim prepečencima
Glavna jela – divlja svinja u “divljem”umaku sa borovnicama,trobojni njoki
– teleći medaljoni s redukcijom frankovke i grožđa,nabujak od gljiva
Desert – parfait od naranče, mousse od crne čokolade na zrcalu vanilije i cimeta
Stara će se ispratiti a Nova godina dočekati uz pjenušac a iza ponoći biti će posluženo tradicionalni baranjski grah sa kobasicom.
Tijekom cijele večeri za dobro raspoloženje biti će zaduženi tamburaši , koji će potpomognuti “pridruženim” članom , vrhunskim harmonikašem, zasigurno znati ugoditi svim glazbenim prohtjevima, dok će u pauzama žive svirke d.j. disco&pop muzika 70 i 80 tih održavati kontinuitet dobre zabave i raspoloženja.
Vjerujem0 da će novogodišnjim programom Piroš čizma u potpunosti će opravdati ugled koji je u zadnje vrijeme restoran stekao , te se nadamo da će vrhunski doček označiti ulazak u uspješniju i bolju 2014 godinu.