RUSKI CARSKI BALET U OSIJEKU

13. siječnja 2014.

 

Jedan od najboljih baletnih ansambala Osječanima će se 30. siječnja predstaviti spektalom “Labuđe jezero” Petra Iljiča Čajkovskog.

U današnjem ubrzanom svijetu Carski ruski balet zahvaljujući svojoj eleganciji i profinjenosti ostao je jedan od simbola bogate ruske povijesti s počecima u 18. stoljeću.FB_COVER_balet

Danas poznat pod nazivom MariinskyBallet, nastao je na valu formiranja prvih ruskih plesnih škola koji je započeo 1738. godine. Poznajući istančani francuski ukus za profinjenost i ljepotu nije čudno da je osnivač ove vrste baleta i škole bio francuski majstor baleta i profesor Jean-Baptiste Lande. Cilj mu je bio podučiti mlade plesače kako bi stvorio prvu rusku baletnu skupinu. Njegovih prvih 24 studenata, od čega su muški i ženski studenti bili podjednako zastupljeni, kasnije su osnovali ono što će postati preteča današnjeg MariinskyBalleta.

MariinskyBallet danas je diljem svijeta prepoznat kao jedna od najboljih baletnih institucija.  Ansambl je oformila najveća svjetska balerina svih vremena: Maja Plisetzkaja. Zapošljava preko 200 plesača, na čelu s direktorom Yurijem Fateyevim.

Jeste li spremni iskusiti bogatu povijest protkanu modernim elementima, čaroliju pokreta koji oslikavaju strast plesača te postati dio te povijesti?imagesX

Labuđe jezero balet je u 4 čina koji je skladao Petar Iljič Čajkovski. Princ Siegfried zaljubljuje se u Odette, kraljicu labudova koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Von Rothbarta. Princ joj obećaje da će se vratiti po nju i spasiti je, no čarobnjakova kći Odile vodi princa na krivi put.

Kako se raspliće priča i što se događa s ljubavnim parom možete vidjeti uživo, jer Carski ruski balet dolazi izvesti ovaj baletni i umjetnički spektakl u Osijek, u dvorani Gradski vrt, 30. siječnja 2014. godine, u 19 sati.

Cijena pojedinačne ulaznice za parter  je 120 kn, za tribine 90 kn, a u VIP loži 200 kn. Ulaznice se mogu kupiti putem on-line sustava Entrio ili u uredu agencije LUMINIS (Županijska 1, prvi kat) radnim danom od 9 do 20 sati.

 

Poveznica za online kupovinu ulaznice:

https://www.entrio.hr/event/spektakl-labudje-jezero-ruski-carski-balet-1095

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps