Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja pred novom je aferom. Pokreće se istraga protiv  djelatnika za koje se sumnja da  su obavljali preglede za izdavanje obavezne energetske suglasnosti, bez znanja matične kuće tj. Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

imagesčlčl
“Imamo podatak da je petoro djelatnika Ministarstva tijekom svog godišnjeg odmora završilo programe izobraze o vlastitom trošku te nakon toga pribavilo ovlaštenje”, kazali su u Ministarstvu graditeljstva, te objasnili da bi nezakonito bilo to da su njihovi zaposlenici počeli obavljati energetske preglede bez da im je ‘čelnik državnog tijela’ to odobrio.

Kako u ministarstvu ipak nisu sigurni jesu li njihovi djelatnici izdavali certifikate, najavili su pokretanje istrage.

“Nitko od petero djelatnika Ministarstva koji imaju ovlaštenje za provođenje energetskih pregleda i energetskog certificiranja zgrada nije takvo odobrenje ni zatražio ni dobio. Ministarstvo će izvršiti nadzor nad izdanim certifikatima i ukoliko se pokaže da je netko od djelatnika Ministarstva prekršio odredbe zakona pokrenuti će se stegovni postupak”, poručili su iz ministarstva.

Website Apps