Otkada je odlukom Skupštine opozvan s mjesta direktora, Damir Paulić, u suradnji s Robertom Jankovicsem, bivšim predsjednikom NO, i vrhom gradskog HDZ-a, iznosi neistine koje štete interesima društva, radnika i potrošača”, rekao je na konferenciji za novinare Alen Hranić, direktor Baranjskog vodovoda.------ 2 color slbar

Demantirao je izjave da povećava broj radnika, rekavši kako ih je sada za pet manje nego u vrijeme preuzimanja fotelje te je time smanjeno opterećenje sustava, kao i da je Skupštini predložio smanjenje vlastite plaće za 15 posto, što je prihvaćeno.

– Na računima društva je oko 2,7 milijuna kuna, potraživanja od kupaca su 3,4 milijuna kuna, a dugovanja po obvezama dobavljača 1,8 milijuna kuna. Stanje po ustegama bilo je oko 7,4 milijuna, a obveze su društva 9,2 milijuna kuna – rekao je Hranić, istaknuvši da je stanje lošije od tvrdnji bivših čelnika, što može dokazati izvješćem neovisnog revizora angažiranog uz suglasnost većinskog vlasnika – Grada. Nezaobilazna je bila i tema poskupljenja vode.

– Poskupljenje je nužno, ali ne zbog razloga koji se iznose po medijima. No, u dogovoru s osnivačima, korekcija cijene za sada nije opcija, a učinit ćemo sve da smanjimo troškove kako bi osnovna cijena za krajnjeg potrošača ostala ista. Kaže kako je državna revizija u svibnju 2013. donijela zaključak da Baranjski vodovod ima visoke plaće te prenisku cijenu vode, kojom se ne mogu pokriti troškovi poslovanja, koji su do siječnja bili pokrivani iz rada u vlastitoj režiji. Gradonačelnik Ivan Doboš istaknuo je da im je, kao osnivačima, prioritet da cijena vode buda najniža, naglasivši kako za sada poskupljenja neće biti.imagesqqqq

Na konferenciji je bio i bivši direktor Paulić, koji je gradonačelniku pružio ruku. “Bilo je korektno, osim podataka o dugu. Radi se obvezama prema dobavljačima koje plaćaju Hrvatske vode cesijama za izvedene radove i nemaju veze s Baranjskim vodovodom”, rekao je Paulić. Stiglo je i priopćenje Roberta Jankovicsa, u kojem ističe kako ne prihvaća nalaz revizije, jer je teško očekivati da će revizija koju je naručilo vodstvo društva napisati u nalazu nešto što naručitelju ne odgovara.

I.Geto

Previous Post
«
Website Apps