RICARDO NASTAVLJA RAST

6. ožujka 2014.

Mirno su protekli dani promjene vlasnika u Beljetransu, uostalom u uređenim društvima ne bi smjelo drugačije ni biti.

Ali u situaciji kada velika tvrtka, a Belje, odnosno njegov vlasnik Agrokor to jest, proda svoj dio manjoj tvrtki poput Ricarda uvijek ostaje prostora za nezadovoljstvo onih koji su predmetom te transakcije. A to su u pravilu radnici. Beljetrans kao jedna od sastavnica Belja upošljavalo je 100-tinjak djelatnika, dio njih nije bio zadovoljan ovakvim ishodom, uostalom brojni primjeri vlasničkih promjena u Hrvatskoj daju im za to pravo. 2011_03_15_ricardo_transport_400

No, u ovom je slučaju sve vrlo korektno odrađeno, Belje i sindikat našli su zajednički jezik, otpremninama je zbrinut dio radnika te je prema prvotnoj informaciji kod novog vlasnika trebalo prijeći 60 radnika.

No, uslijedila je još jedna runda pregovora i zbrinjavanja, tako da u konačnici u Ricardo prelazi 46 ljudi.

– To znači i da smo ostali kratki u ljudstvu te smo dodatno zaposlili još dvadeset osoba za potrebe rada u Beljetransu – rekao je Milan Vrdoljak koji je uz Darka Rimca, suvlasnik tvrtke Ricardo.

Kako ih do kraja mjeseca očekuje isporuka još jedne tranše od deset kamiona s prikolicama, ističe kako je kod njih natječaj za radno mjesto vozača stalno otvoren.

Beljetrans u svome sastavu ima stanicu za tehnički pregled koja i dalje s istim upraviteljem, Centrom za vozila, nastavlja s radom. Tu je i servisna radionica, prvenstveno za potrebe Beljetransa i njihovih kooperanata.

Ova nova akvizicija natjerala je i na promjene unutar samog Ricarda, tako je Dariju Majiću, dosadašnjem voditelju organizacije transporta, ponuđen novi ugovor i on je postao direktor Transporta i logistike u Ricardu. Nominalno je time pod njegovom ingerencijom i Beljetrans. D.Kuštro

Dario KUŠTRO
Previous Post
«
Website Apps