Foto: Ivica GETTO

 

BELI MANASTIR – U povodu obilježavanja Dana Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), ove su godine prvi put dodijeljena priznanja ugovornim partnerima – provoditeljima u pojedinim djelatnostima. Priznanja ugovornim partnerima dodijeljena su u 13 kategorija, a u kategoriji opća/obiteljska medicina zaslužio ga je dr. Branimir Pinterović, liječnik opće prakse u belomanastirskom Domu zdravlja. Skromno, kakav je i po naravi, odgovorio je na nekoliko naših pitanja, priznavši kako se nije nadao da će “pod stare dane” morati davati izjave. Priznanje HZZO-a nije očekivao.

– Ugodno sam se iznenadio. Vjerujte da ne znam ni kriterije po kojima mi je dodijeljeno. Vjerojatno sam zadovoljio parametre koje su postavili – kaže taj 59-godišnji Vojvođanin iz Tenje, koji se početkom Domovinskog rata u Hrvatsku doselio iz vojvođanskog mjesta Gibarca.

Od preseljenja u Hrvatsku do dolaska u belomanastirski Dom zdravlja prošao je vojsku i rad u Hitnoj pomoći, a u jedinom baranjskom gradu se, kako ističe, skrasio i radeći u njemu misli dočekati mirovinu. Priznanje mu se, ističe, poklopilo s malim jubilejom, desetom obljetnicom rada u Belom Manastiru.

– Trenutačno imam nešto više od 2000 pacijenata. Ne znam imaju li nekih prigovora na mene, ali ja na njih nemam. Baranjci su ljubazni, po mentalitetu vrlo slični ljudima iz kraja odakle sam došao u Hrvatsku – priča dr. Pinterović, naglašavajući kako ga priznanje HZZO-a neće učiniti nekim “novim doktorom”. Radit će kao i do sada.

– Moj rad i ponašanje prema pacijentima neće promijeniti nikakvo priznanje – kaže dr. Pinterović, koji je medicinski fakultet završio 1980. godine u Novom Sadu.

I.Geto

Website Apps