KRUŽNI TOK U BILJU

11. lipnja 2014.

Za otprilike tri mjeseca Bilje će se moći pohvaliti novim kružnim tokom, koji se u tom baranjskom mjestu ”gradi” već godinama. Jučer je, naime, potpisan ugovor o početku izvođenja radova, na koji su ”paraf” stavili načelnik općine Bilje Željko Cickaj i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tihomir Glavaš. Ukupna vrijednost investicije približno je 5,5 milijuna kuna, radove će izvoditi tvrtka Gravia, nadzirat će ih Rencon, a rok za završetak radova je 80 radnih dana od njihova početka.

FOTO IVICA GETO

– Sve zapreke vezane uz imovinskopravne odnose riješene su krajem prošle godine, kada je postignut dogovor s Inom i otkupljena jedna čestica – podsjeća Cickaj, naglašavajući kako će Ina, najvjerojatnije, benzinsku crpku u središtu Bilja zatvoriti. Ističe da će radove na izgradnji kružnog toka koji se odnose na spoj dviju županijskih cesta financirati Županijska uprava za ceste, a dio radova koji se odnose na nerazvrstane ceste i javne površine bit će financiran iz općinskog proračuna, što je otprilike 55 posto ukupne vrijednosti.

– Izgradnja kružnog toka zapravo je prva faza uređenja središta Bilja. Uredit ćemo prostor oko crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a poslije i Trg bana Jelačića, čime će središte dobiti sasvim drugačiji izgled – objašnjava, naglašavajući kako će, istovremeno, biti riješeno i pitanje prometne sigurnosti, jer će promet biti usporen. Radovi na izgradnji biljskog kružnog toka počet će krajem idućeg tjedna.I.Getto

Website Apps